Vreme čitanja: oko 2 min.

"Plakao sam kao dete, nikad nisam krio da sam Albanac..." Tužno priznanje poznatog pevača: "Zar u Beogradu?"

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Pa zar u Beogradu, gradu u kojem sam sve postigao, ali i kojem sam mnogo dao, da nemam prava da kupim stan? - ispričao je Beki

  • 8
Komemoracija Marinko Rokvić Foto: ATA Images

Behljulj Behljuljević (62), poznatiji kao Beki Bekić, ispričao je jednom prilikom za "Sabor" da je 1991. godine imao problem kada je kupovao stan u Beogradu.

Radilo se o nekretnini u Borči, koju je rešio da kupi nakon 10 godina života i rada u Beogradu.

Međutim, dobio je odbijenicu, a kao razlog je navedeno da lnije dozvoljeno zaključenje ugovora o prometu nepokretnosti, jer se na predmetnoj nepokretnosti, jer se na predmetnoj nepokretnosti menja nosilac prava svojine u korist lica druge nacionalnosti, što posredno i neposredno utiče na promenu nacionalne strukture i izaziva nespokojstvo i nesigurnost kod građana druge nacionalnosti".

- Nikada nisam krio da sam Albanac, ali uvek sam isticao da sam poreklom iz Gusinja u Crnoj Gori. Jugoslovenski sam orijentisan i teško mi je palo ovakvo gledanje republičkih vlasti. Čuo sam za taj zakon, ali kada mi je stiglo zvanično obaveštenje preko advokata, plakao sam kao dete. Pa zar u Beogradu, gradu u kojem sam sve postigao, ali i kojem sam mnogo dao, da nemam prava da kupim stan? - ispričao je Beki.

Problem je rešio, uspeo je da nekretninu stavi na svoje ime, ali problemi nisu nestali.

- Evo, izašla mi je nova ploča, a muzički urednici me odmah pitaju "ima li na njoj islama"? Pobogu, ljudi, pa zašto to niko ne pita Džeja, Kebu i druge pevače?! - pitao se tada.

Na jednom vašaru bio je priveden kao "srpski nacionalista", što se desilo kad je izdao ploču sa pesmom "Život je tamnica".

- Možda to i jeste crna pesma, ali sada je i crno vreme. Pa i jeste život tamnica. Samo, inspiraciju za pesmu dobio sam posle jednog sna, a ne iz stvarnosti. Sanjao sam pokojnog oca i posle buđenja zapisao sledeće reči: "život je tamnica, život je tamnica, snovi ostaše samo, sanjam te često i naše mesto, sve ređe odlazim tamo!" Raduje me što sam u Sarajevu čuo kako se pesma peva u kafanama. To mi je pravi pokazatelj da će stići i do radio i TV slušalaca i gledalaca - priznao je Bekić.

Inače, ime Behljulj je interesantno jer, kako je objašnjavao, "beh" znači behar, a "ljulj" znači cvet. Ipak, zbog teškog izgovora, u javnosti je još od 1984. poznat kao Beki Bekić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    1. mart 2024 | 13:24

    Ljudi, da vam kažem. Sviram harmoniku i jednom prilikom sam imao čast da pratim Bekija sa svojim orkestrom. To je takav gospodin i profesionalac, da ga nema. Još je bolji čovek, nego što ga gledate na tv-u.

  • Mihailović

    1. mart 2024 | 12:58

    Dobar pevač, stalno nasmejan, vidi se da je i dobra osoba...

  • Peđa

    1. mart 2024 | 13:00

    Dobar čovek, ali ne razumem šta je to on mnogo dao za Beograd?! Pa on nije naučnik pa nekim izumom zadužio čovečanstvo nego pevač kojih ima kao žutih mrava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA