Vreme čitanja: oko 3 min.

Željko Joksimović o početku ljubavi sa Jovanom i porodici, a reči ćerke su ga posebno zabolele: To sam upamtio

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jovanina i Željkova ljubavna priča je počela 2008. godine na Beoviziji

  • 2
Jovana i Željko Joksimović Printskrin: Instagram/ZeljkoJoksimovic

Voditeljka Jovana Joksimović i pevač Željko Joksimović su se upoznali na Evroviziji 2008. godine, nakon što je Marija Šerifović 2007. odnela pobedu u Helsinkiju na Evrovoziji.

Njihova ljubavna priča je tu i počela, a Željko je sada otkrio da li bi ponovo da vodili program kada bi takmičenje došlo u Beograd.

- Ne bismo, to treba da budu drugi ljudi. Ne treba da se ponavljaju ljudi jer svake godine treba da bude unikatan par, trio ili kvartet voditelja koji ostanu upisani u toj nekoj istorijskoj knjizi "Evrovizije". Te godine kada sam komponovao pesmu "Oro", takmičenje je bilo u Beogradu, a dobio sam poziv da budem voditelj "Evrovizije", domaćin, a onda su rekli "on ne može da vodi, zato što ima kompoziciju koja se takmiči i ne treba da bude pristrasan kada je glasanje". Onda je pokojni Aleksandar Tijanić, koji me je pozvao da budem voditelj zajedno sa Jovanom, pitao tu referentnu grupu da li postoji to negde u pravilima da domaćin ne sme da ima kompoziciju, a oni su rekli da to ne piše u statutu. Onda molim vas glasajte da li Željko Joksimović može da vodi "Evroviziju" i oni su glasali i rekli naravno da može. Od te godine postoji klauzula u evrovizijskim pravilima da voditelj ne sme da ima kompoziciju koja se takmiči. Na to sam ponosan, što sam uspeo da promenim malo pravila - istakao je Željko.

Pevač sa suprugom Jovanom ima ćerke Anu i Srnu, kao i sina Kostu. Željko je otkrio da li su nasledili talenat za muziku.

- Apsolutno, i na to sam baš ponosan jer više liče na mamu da to nije moglo da bude neprimećeno. Kosta je već treći razred muzičke škole, a Ana i Srna imaju te časove pripremno tako da će i one uskoro da krenu u muzičku školu, jako su muzikalne i dobro pevaju - rekao je Joksimović.

Željkova deca su prisustvovala njegovom koncertu u Osijeku, te je ispričao njihove utiske.

- Napravili smo, zahvaljujući mom timu koji je došao malo ranije, specijalan doček i to ćemo pokazati u narednom periodu. Kosta je bio na mojim koncertima, ali Ana i Srna koje imaju šest i po godina nisu bile nikada. Kada mi je Ana jednom prilikom rekla citiram: "Tata, kad ćeš da nas vodiš na koncert, znaš da nisi nikad", to me je tako nekako zabolelo. Rekao sam u Osijeku mora da se desi. Zahvaljujući odličnoj organizaciji koncerta u Osijeku mi smo uživali u tom raspoloženju pre, tokom i posle koncerta da sam stvarno taj koncert upamtio i biće mi jako specifičan tokom cele moje karijere. Srećan sam zbog toga i oni su srećni - rekao je pevač za Blic.

Podsetimo, Jovana i Željko su vodili program 2008. godine, a malo ko se seća da je voditeljski par trebalo da čine teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković.

Predlog tadašnjeg direktora RTS bio je da Ana Ivanović bude voditeljka Eurosonga i to je danima bila udarna tema medija u Srbiji.

Ipak, kako je Anin otac tada rekao, taj poziv je za nju predstavljao veliku čast, ali najveća prepreka joj je bila činjenica da se u isto vreme održavao i gren-slem turnir "Rolan Garos".

Duška Vučinić, dugogodišnji PR Evrovizije, tada je rekla da je to odlična ideja i da bi najbolji partner Ane Ivanović za vođenje te manifestacije bio Novak Đoković.

- Ideja je odlična jer su Ana i Novak srpski brend broj jedan u svetu. Nole pri tom važi za velikog šoumena, koji se na sceni ne bi libio da zaigra i zapeva - rekla je ona tada istakavši da bi njihovo pojavljivanje bio odličan marketinški potez, a Novak Đoković, koji je tada imao 21 godinu pojavio se u beogradskoj Areni kao specijalni gost.

Ana je izjavila 2008. godine da da bi joj bila velika čast da vodi čuveno takmičenje.

- Znam da je termin Eurosonga jako blizu "Rolan Garosu", pa će sve ići malo teže, ali videćemo - pisalo je tada u izjavi Ane Ivanović na njenom zvaničnom sajtu.

(Telegraf.rs)

Video: Željko o duetu i saradnji sa Cecom: "Želeli smo da imamo nešto zajedničko, pesma je jako dobra"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA