Vreme čitanja: oko 3 min.

Strašna sudbina sestre Dada Polumente: "Dali su joj pogrešnu injekciju i paralizovali 60% mozga"

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pevač je kroz suze otvorio dušu o svojoj sestri Dajani

  • 1
Dado Polumenta Printskrin: BlicTV

Pevač Dado Polumenta retko priča o svom životu, a malo ko zna jednu od najbolnijih priča koje se tiču njegove porodice.

Pevač je jednom prilikom progovorio na tu temu, a to je da mu je bolesnoj sestri Dajani, kojoj je sa tri meseca data pogrešna injekcija paralizovano šezdeset posto mozga.

- Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dete. Sa tri meseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići - počeo je Dado koji nije mogao da sakrije suze.

- Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome - kroz jecaje je rekao Dado i dodao:

- Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu o ljudima o toj čistoći, definitivno.

Dado je istakao da treba biti zahvalan kada se ne zavisi ni od koga.

- Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina, sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga - rekao je pevač.

Prisećajući se ranog detinjstva Dado je otkrio kakvu emociju u njemu bude roditelji.

- Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu decu, ali i na suprugu moju, moju decu. U životu imati takve ljude kao primer zaista je velika blagodat, kako moje tako i od supruge roditelje, to je opet eto kažem, verujem u dobro i uvek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan. Kažem, to je jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su vam ograničena kretanja, ne možete da planirate kao sav normalan svet ni letovanja ni zimovanja jer ste usko vezani za neke određene lokacije, ali oni guraju i nose i svaka im čast. Moj otac ima 69, sada će 70 godina, on je kada ga vidite kao da ima 40. Neverovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvek pamtiti po osmehu, a oca po toj nekoj jačini - ispričao je Dado i nastavio:

- Ta borba je meni fascinantna, kada znate da nekome ne možete da pomognete, kada znate da će tako da živi, jer Dajana je zavisna od njih bukvalno za svaki momenat svog života.

- Ali je srećna što ima takve roditelje... - dodala je profesorka Slavica Đukić Dejanović.

- Nema klinike i ordinacije gde ona nije bila, ali svi doktori ovog sveta su se divili mojim roditeljima kako je oni drže, kako je održavaju. Ona je fenomen medicine, definitivno - rekao je iskreno pevač.

Dado je otrkio da li prepoznaje njene emocije kada je pored nje.

- Naravno, to je nešto što sam kupio od nje. Ta iskrenost je kod nje kao kod bebe, kao kod malog deteta koje ne zna za nešto loše - rekao je Dado u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović".

(Telegraf.rs)

Video: Da li je Georgina upravo Jeleni Karleuši otkrila najveću tajnu Kristijana Ronalda?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćorloilo

    6. mart 2024 | 12:29

    Ajd ne laži nego kaži istinu da se tako rodila. Zašto imaš potrebu da izmišljaš?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA