Vreme čitanja: oko 2 min.

Vedrana Rudan o Lečiću: "Ne moram da čujem svedočenje nijedne žene, dovoljno mi je da vidim njegov pogled"

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vedrana je istakla da Lečića ne smatra gospodinom

  • 14
Vedrana Rudan i Branislav Lečić Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATAImages

Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan prokomentarisala je situaciju koja je digla prašinu poslednjih nekoliko dana i glumca Branislava Lečića, koji je odlučio da tuži svoju mlađu koleginicu Anđelu Jovanović jer je odbila da deli kadar sa njim u popularnoj seriji "Radio Mileva".

Vedrana je istakla da Lečića ne smatra gospodinom, te da je zbog teške situacije sa ocem naučila da proceni ljude.

- Meni su te teme bliske. Ja kada čujem Lečića, mislim ja ga nikad u životu nisam videla, ja kad ga čujem, njegov vokabular, kad vidim njegov smešak, njegove oči, meni ne treba nijedna žena da mi kaže ko je on. Ja sam prošla sve to, nisam teoretičarka, ne treba mi puno da prepoznam zlostavljača, ja sam doktorka na tu temu. Međutim, treba znati da su oni veliki glumci, iako se mnogi od njih ne bave glumom, da su neizlečivi i da imaju iza sebe hordu sličnih, i političare od prvog do poslednjeg koji su na njihovoj strani. Prema tome, sve žene koje jeste ili nije zlostavljao "neki Lečić", ne govorimo sada o njemu, ima iza sebe logistiku, vojsku mužjaka koji su na njegovoj strani, kao što mi, kada se nama dogodi neka frka nijedna žena neće stati iza nas - rekla je Vedrana.

Poslednjih godina je mnogo žena pružilo podršku jedna drugoj, kao u slučaju Milene Radulović, te je Vedrana iznela svoj stav, ali i otkrila kako je u Hrvatskoj.

- Nikako. Nešto se menja, ali šta rade te žene? Šta uopšte mogu raditi, mogu otići na ulicu, mogu mahati zastavama, mogu crtati krvava srca ili ne znam ni ja šta. I nakon toga će otići, taj neko, na sud, drugi dan će otići sa suda ili iz pritvora, slobodan kao ptica, tužiće sve te žene i biće pobednik - rekla je književnica na Prvoj.

Podsetimo, danas, 6. marta, počinje suđenje Anđeli Jovanović po tužbi Branislava Lečića, koji ju je tužio jer je odbila da igra sa njim u seriji "Radio Mileva", pa joj zbog uvrede časti i ugleda potražuje 300.000 dinara.

Nakon pripremnog ročista, advokat Goran Draganić koji zastupa glumicu Anđelu Jovanović istakao je da je naredno zakazano za 30. septembar, te da su tada, za razliku od danas (6. marta), dužni da se pojave i Anđela i glumac Branislav Lečić.

Draganić je istakao da je ovo bilo pripremno ročište, da Anđela nikome nije uskratila pravo na rad, te da strane nisu bile u obavezi da se pojave danas, dok jesu u obavezi da se pojave na zakazanom ročištu 30. septembra 2024. godine.

- Mogu samo da kažem da je suvereno pravo svakog umetnika da odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne - kazao je Draganić.

Anđela Jovanović Dudaš pala je u zagrljaj kolegama glumcima koji su u velikom broju došli da je podrže na prvom zakazanom ročištu po tužbi Branislava Lečića koji od nje potražuje 300.000 dinara, pošto je odbila da igra sa njim u seriji "Radio Mileva".

(Telegraf.rs)

Video: Zagrljaji podrške od koleginica za Anđelu Jovanović: Glumica stigla u sud

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana56

    6. mart 2024 | 14:13

    Ljudi se ne osudjuju na osnovu pogleda koji imaju, vec na osnovu cinjenica! Masovna histerija opet na delu

  • Нена

    6. mart 2024 | 14:05

    Потпуно се слажем са госпођом...

  • Zoi

    6. mart 2024 | 14:19

    A i ti si bas za primer zena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA