Vreme čitanja: oko 3 min.

Severina ponovo pred sudom: "Nove prijave, više ih ne brojim, hiljaditi put odgovaraj na ista pitanja"

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pevačica je sada istakla kako i dalje ide po sudovima, te da se ništa nije promenilo zadnjih 11 godina,

  • 2
Severina Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačici Severini Vučković je sud 20. februara nakon oduzimanja vratio starateljstvo nad sinom Aleksandrom.

Došlo je do obrta u slučaju, a kako je tada "Slobodna Dalmacija" saznala splitski Županijski sud na svojoj sednici održanoj 6. februara ove godine praktično je ponovio svoju pređašnju pravosnažnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dečaka dužni "roditeljsku ulogu obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno", piše pomenuti medij i navodi da su sina vratili Severini.

Međutim, ona je sada istakla kako i dalje ide po sudovima, te da se ništa nije promenilo zadnjih 11 godina, pa je podelila fotografiju na svoj Instagram gde piše:

- Tražiti pravdu u takvoj, pravosudno posrnuloj, državi i još biti žena, majka, znači mukotrpno i uzaludno gubljenje zdravlja, novca, vremena, sve u očekivanju konačne presude, po pravilu u korist muškarca, bilo šefa koji mobinguje saradnice, bilo oca koji majci - zbog bolesne mržnje - oduzima dete - pisalo je na fotografiji.

Severina Printskrin: Instagram/severina

Severina je u opis slike koju je objavila, vidno nezadovoljna pavosuđem, najavila skup gde će se šetati, i to baš na Dan žena.

- Inače, ja po starom. Kod mene isto s*anje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dete i mene… Trebale… Sve isto kao i poslednjih 11 godina. Nove prijave, više ih ne brojim, hiljaditi put odgovaraj na jedna te ista pitanja.

Ono kad moraš biti fina i koncentrirana, ostaviti utisak...

Ono kad zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija. I opet nikome tišta. Stisni zube i izdrži.

A što ima kod vas? Kako je?

Zato se vidimo sutra (8. mart) na ženskoj šetnji.

U Zagrebu, vidimo se u 18:00 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a povorka prema parku Zrinjevac kreće u 18:30 sati.

U Splitu, početak šetnje je u 18:00 sati na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK Split.

U Rijeci, okupljanje je ispred hotela Continental u 18:00 sati i ide se sve do Jadranskog trga.

U Osijeku, okupljanje je u 18:30 sati na Trgu Ante Starčevića - napisala je Severina.

Podsetimo, Severina se oglasila na svojim društvenim mrežama dan nakon što je javnost saznala da joj je vraćeno starateljstvo nad sinom Aleksandrom.

Konkretno, splitski Županijski sud na svojoj sednici održanoj 6. februara ove godine praktično je ponovio svoju pređašnju pravosnažnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dečaka dužni "roditeljsku ulogu obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno", objavila je Slobodna Dalmacija.

- JA SAM KAO VI - počela je Severina svoju objavu.

- Naučio me život da se ljubav ljubavlju vraća. Tako je bilo i protekle četiri nedelje (od presude do presude). Stoga, zahvaljujem svima na neverovatnih 28 dana ljubavi i podrške kojom ste me obasipali. Nahranili ste me snagom koju sam usmerila na sina. Ali i na pomoć drugima. Drugačijima. Svako ko je osetio tugu, zna kako izgleda život s tugom. Nažalost, spadam u takve i zato vas sve razumem. Jedina pomoć koju možemo dati jedni drugima jeste podrška! Svakom čoveku kojem je naneta nepravda, na kojeg gledaju drugačije, koji nema zaštitu. Javna, sad i odmah. Da bi bili dobro društvo, dobra država – svi građani moraju biti ravnopravni, jednaki pred zakonom, ali pre svega jednaki u srcima - poručila je.

- Sutra izlazi kampanja na koju sam izuzetno ponosna i koju sam snimala pre dve nedelje, kad mi je baš bilo teško. Ali znala sam da moram. Reč je o kampanji posvećenoj osobama na koje se ne gleda kao na 'normalne', na 'bolesnike u društvu', koji su teško prihvaćeni i od svoje okoline, a isti su kao i mi. A jedini 'bolesnici našeg društva' su oni koji 'drugačije' javno prokazuju, koji bi im oduzimali prava, jednakost… - zaključila je pevačica.

(Telegraf.rs)

Video: Potresan govor Severine Vučković: Četiri dana nisam ustala iz kreveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA