Vreme čitanja: oko 3 min.

"Želite da me vidite mrtvog?": Lečić o glumcima koji su došli da podrže Anđelu, pomenuo i povlačenje tužbe

M. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ako je razlog podrške Anđeli to što me smatraju krivcem zbog onoga što je bilo sa Danijelom, onda je to potpuno ludilo. Sama optužba je kazna i ne obazire se ni na kakve činjenice", istakao je Branislav

  • 67
Branislav Lečić Printskrin: K1TV

Glumac Branislav Lečić našao se ovih dana u centru skandala zbog toga što je tužio svoju mlađu koleginicu, Anđelu Jovanović, koja je odbila da snimi scenu sa njim u seriji "Radio Mileva".

On od nje potražuje 300.000 dinara, zbog toga što mu je ukinula pravo na rad. Juče, 6. marta krenuo je postupak parničnog suđenja između Branislava i Anđele, a mnoge kolege su došle da pruže podršku njihovoj koleginici. Sada se na tu temu oglasio i Lečić.

- Ja ne bih bio čovek da me to ne boli. Šta oni podržavaju? Je l' podržavate to da se nekome ukine pravo na rad? Sledeće pitanje je njeno pravo da bira sa kim će da radi. Pitanje izbora je slobodan, ali to se radi na vreme. Ja sam potpisao ugovor, a osam sati pre toga dobijam informaciju da ona ne želi. Slobodan izbor, da, ali ne na neprofesionalan način. Ako je razlog podrške Anđeli to što me smatraju krivcem zbog onoga što je bilo sa Danijelom, onda je to potpuno ludilo. Sama optužba je kazna i ne obazire se ni na kakve činjenice. Je l' ja treba da budem kolateralna šteta? Je l' želite da me vidite mrtvog? Je l' to satisfakcija? Gde je kraj? Glumci su počeli jedni druge da jedu, što je sramota za profesiju! Ta solidarnost oko rada je nešto što mora da pripada našoj zajednici. Ne možete na laži da zidati svoja poverenja! - rekao je Lečić za "Informer TV".

Lečić je otkrio da je dobio izvinjenje od produkcije, ali da je Anđelino izvinjenje izostalo, što je i razlog tužbe.

- Ja sam saznao veče pre snimanja da ne igram, ali produkcija nije htela da kaže šta je razlog, verovatno kako bi se zaštitila. Kada se izvinila produkcija, ja sam njima oprostio odmah. Međutim, ona nije htela da se izvini. To nije profesionalni odnos prema poslu. Nisam je tužio što je ona odbila da radi sa mnom. Mi svi glumci biramo i rediteljski i glumački sa kim ćemo da radimo.

Inače, Anđela je kao povod za odbijanje uloge sa Lečićem objasnila time što je "imala loše iskustvo sa njim u prošlosti", ali do dana današnjeg nije otkrila na šta je tačno mislila. Glumac je istakao da ne zna o čemu se radi.

- Ne znam na kakvu neprijatnu situaciju Anđela misli iz prošlosti. Mi smo se videli samo jedanput u životu. Bilo je to pre devet ili deset godina. To je bio prvi i jedini put. Hteo sam da radim jednu predstavu i jednu od uloga sam hteo da namenim njoj. Inače, nemam kontakte sa njom, niti poruke, kao ni telefonske pozive. Rediteljski i prijateljski sam hteo tada da je upoznam. Normalno krajnje ljubazno sam pričao sa njom. Između nas nema loše priče - dodao je Lečić.

Lečić je rekao kako je spreman da povuče tužbu, ukoliko se Anđela izvini i ukoliko produkcija kaže kada je tačno Jovanovićeva odbila ulogu.

- Ja sam i sad spreman da oprostim svakome ko mi se izvini. Povukao bih tužbu da dobijem izvinjenje. Ako produkcija kaže svoje i potvrdi da je tačno da ona nije na vreme odbila ulogu, ja ću tužbu da povučem. Mene novac ne zanima ja tražim minimum poštovanja.

Glumac je rekao da nije ni malo lako podneti činjenicu da ne možete da radite.

- To je Hitler radio Jevrejima pred Drugi svetski rat, ukidao ljudima pravo na rad. Ja ne mogu da živim ukoliko ne radim. Ja mogu da shvatim inerciju te lažne prijave i tog utiska medijskog koji je ostavljen na mlade glumce. Daj da malo ljudski odnos imamo, profesionalni. Imaš pravo da odbiješ, ali na vreme! - zaključio je Lečić za "K1".

(Telegraf.rs)

Video: Odloženo suđenje Anđele Jovanović i Branislava Lečića! Evo kada oboje moraju da se pojave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gledalac

    7. mart 2024 | 19:29

    Nisam baš neki Lečićev fan, ali ovo je maltretiranje čoveka. Prethodna tužba je odbačena kao lažna, a sad došle Anđelu da podrže Danijela čija je tužba lažna, Mirjana Karanović koja je tukla starju ženu i koja je imala neke prelome, onda ona Milena Radulović za koju ne treba posebno trošiti reči... Mislim da to dovoljno govori za sve...

  • Mićo

    7. mart 2024 | 19:09

    Glumac je u pravu... Ona mora biti profesionalna i i idigrati ulogu...ili na vreme reći .... Ne možes nekoga ocrniti zbog svog hira... Ovo sve liči na : " Drž'te lopova"

  • Vodolijax

    7. mart 2024 | 18:19

    Posle ovog pitam se i šta je istina u vezi profesora glume........ove današnje glumice kao da su odgajane u kavezima pa kad su puštene na slobodu čuvaj se ko može......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA