Vreme čitanja: oko 1 min.

Hit priča! Brena po dolasku u Beograd bila dadilja srpske pevačice, njeni roditelji joj plaćali stan na Tašu

E. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brena se borila da zaradi i da uspe, u čemu je u uspela

  • 0
Lepa Brena, Snimanje novogodišnjeg programa RTS Foto: Nikola Tomić

Veliki uspeh ne dolazi tek tako, što je odlično poznato Lepoj Breni koja je u mladosti, pre slave, radila i zarađivala kako je znala i umela.

Brenin otac bio je medicinski tehničar, majka je povremeno uspela da zaradi kao krojačica, i sa time su izdržavali petočlanu porodicu, pa ne čudi što je svako razmišljao kako može da doprinese porodici.

Kada je 1979. zbog studija došla u Beograd, Brena je morala da nađe neki redovan izvor prihoda. Prijavila se na oglas u kojem je porodica tražila dadilju za ćerkicu Anu.

Roditelji devojčice Ane, Cveta i Tomislav, primili su Brenu na traženo radno mesto, a od velike pomoći bilo joj je i to što su joj plaćali stan na Tašmajdanu.

A Ana...

Ana je danas pevačica i preziva se Štajdohar, pa je dobro poznata domaćoj javnosti.

Ana je jednom prilikom istakla da ne voli da priča o tome, jer ne želi da Brena to pogrešno shvati.

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - rekla je jednom prilikom Ana Štajdohar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA