Vreme čitanja: oko 2 min.

"Poslali smo najbolju, ima personaliti": Jovana Joksimović o Teya Dori, a evo šta poručuje Vedrani Rudan

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovana je otkrila zbog čega se ne razume baš najbolje sa mlađim koleginicama

  • 11
Jovana Joksimović, Vedrana Rudan i Teya Dora Foto: Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Jovana Joksimović progovorila je koliko joj je zaista bilo teško kada je uplovila u vode novinarstva, da li je oprostila književnici Vedrani Rudan, ali i šta misli o Teya Dori i njenoj "Ramondi".

Jovana je najpre otkrila koliko joj je bilo teško kao žena da se izbori za svoje mesto u medijima.

- Baš sam nedavno razmišljala o tome kako se moja generacija i današnje devojke od 20 do 30 godina možda i ne razumemo. Ustvari to su žene kojima smo mi gradile taj put da danas ne znači ne i da to neću i to ne moram je skroz okej. U moje vreme na tim počecima kad si mlad nemaš nikakva prava, ne ako si žensko nego i ako si muško. Volontiraš, gledaš u starije kao u Boga i čekaš svojih 2 minuta slave. U tom smislu je potpuno drugačije, danas vi dođete u neku redakciju, dođe mlada osoba, dobije platu, stalno zaposlenje i prosto se dobro oseća. Prema ženama u novinarstvu je uvek vladala ta jedna stigma - "Šta ti znaš?" . Ako si se lepo sredila to znači da nisi dovoljno pametna, što lepše izgledaš to ti je manji mozak. To je bio narativ koji je mene sačekao u medijima. Ja kada sam počinjala, bila je takva situacija da kada vodite jutarnji program na RTS-u da treba da nosiš malo šminke, meni su rekli da nisam krenula na maskenbal kada sam se sredila.To su sve stvari koje se mojim koleginicama, pa i vama i meni stavljaju na teret. Ja mislim da smo mi kroz RTS uspeli da napravimo tu estetiku drugačiju, a to je da treba ljudi da se lepo srede i da to ne znači da nisi dovoljno pametan. Ja sam slučajno završila u medijima, bio je konkurs na BK gde sam se ja prijavila iz drugih razloga, a ustvari sam završila na televiziji. Stvarno volim ovaj posao, privilegija je da možeš danas da se baviš onim što voliš. Kada završim emisiju ja sam umorna, ali sam i srećna i provela sam se super. Uspela sam da obrađujem teme koje mene interesuju i da se lepo provedem, jer zamislite da se četiri sata dnevno dosađujem.

Nedavno je književnica Vedrana Rudan, Jovani u emisiji rekla kako ne izgleda dovoljno lepo, odnosno aludirala je na to, da ima para kao Jovana, potrudila bi se da bolje izgleda. Evo šta Jovana kaže na to:

- Ja Vedranu znam 20 godina. Uvek nađemo način da se priča o gostovanjima, ona je tu malo veštija. Nemam razloga nikada da se naljutim, ako želim da odgovorim ja ću odgovoriti. Što se Vedrane tiče, njoj je sve oprošteno.

Joksimovićka je prokomentarisala i buduću predstavnicu Srbije na "Evroviziji", Teodoru Pavlovsku.

- Meni je ona posebna, pesma mi se dopada. Mislim da smo napravili pravu stvar, ona ima personaliti što je jako važno u tom muzičkom poslu i poslali smo najbolju - rekla je Jovana za "Blic dan".

(Telegraf.rs)

Video: Ovo do sada niste čuli: Evo kako zvuči kad Jovana Joksimović pusti glas uz Željkov hit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVAKE GODINE

    9. mart 2024 | 00:29

    ISTA PRIČA ! ubeđuju nas kako će naš predstavnik da napravi svetsku slavu ? A ono svake godine uvek grđi od grđeg ...

  • Mihailović

    9. mart 2024 | 07:15

    Možda je najbolja ali izbor namešten stručnim žirijem. Izabereš žiri za koji znaš da neće glasati za pesmu kako su govorili na društvenim mrežama da podržava vlast...

  • znači

    9. mart 2024 | 00:24

    i ova je stručna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA