Vreme čitanja: oko 3 min.

Bolne reči Mirka Kodića o pokojnom sinu: "Bio je i biće ponos mog života, snagu pronalazim u harmonici..."

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muzičar je priznao da snagu za život pronalazi samo u harmonici

  • 0
Mirko Kodić i Aleksandar Kodić Foto: Marko Jovanović, Facebook/Aleksandar Kodic

Poznati harmonikaš Mirko Kodić je govorio o smrti sina Aleksandra Kodića koji je pre nekoliko meseci iznenada preminuo.

Ova tragedija je potresla njegovu porodicu, ali je Mirko priznao da snagu za život pronalazi samo u harmonici.

- Pre četiri meseca preminuo je moj sin Aleksandar koji je bio i biće ponos mog života. U harmonici pronalazim snagu i motivaciju za dalje. Kada imam neki koncert, intervju ili snimanje, onda zaboravim drugu stranu života, privatnu - rekao je kroz suze Mirko.

Iako gubitak sina ostavio trajne posledice, Kodić se trudi sa uz muziku i nastupe prevaziđe bol koju nosi u svom srcu.

- Pozitivan sam čovek inače, vole me ljudi i voleli su me. A zašto me vole? Zato što sam i ja voleo njih - istakao je on za Grand.

Podsetimo, Mirko ne može da se pomiri sa činjenicom da njegovog sina nema. Ipak on se trudi, najviše zbog Aleksandra, da ide dalje, koliko god je to moguće.

- Sve se promenilo u ova dva i po meseca, promenio se moj zivot. Jedino kada sviram, tada sam na svom, ovako kada sam slobodan, onda sam u problemu - jedva je izustio harmoikaš.

Muzičar je priznao da uhvati sebe kako uzima telefon da pozove svog Aleksandra, pa je objasnio zašto ne plače:

- Ne plačem jer moj Aleksandar ne bi voleo da zaplačem nikad, ali mnogo mi nedostaje i mnogo mi je teško. Dešavalo se da uzmem telefon da ga pozovem. Izbegavam da pogledam njegove fotografije. Imam pun kofer novina, 40 dana, svaki dan po dve stranice, ja nijednu od tih nisam pročitao. Sve se spremam da jednog dana, kada budem sposoban za to, otvorim te novine i da pogledam.

- Ponosan je na mene što sam nastavio da sviram. On je uvek mene zvao "kralju moj", retko kada me je zvao "tata" - zaključio je Mirko za Blic.

Ovako je Mirko jednom opisao najtežu scenu koja ga je zatekla.

- Ušao sam na vrata kod bivše supruge Jasne... Naroda nikad više... Ušao sam u sobu, on je samo ležao. Nikad neću reći da je mrtav... On je za mene uvek živ i neću da se pomirim sa tim. Počeo sam da ga ljubim, bio je hladan kao stena... Ljubio sma mu obraze, noge, ruke i rekao: ''Aleksandre, "ajde ustani, nemoj da se šališ''. Nakon toga sam samo izašao iz sobe i shvatio šta se desilo. Tada je nastala tuga pregolema - rekao je muzičar svojevremeno za "Premijeru", pa dodao:

- Ja još nisam shvatio da ga nema. Mi uveče pričamo, zapalim cigretu za njega i za mene, ujutru kuvam kafu za njega i mene. Imam jednu fotografiju njega u kući na kojoj ima polu osmeh, pa ga pitam: ''Što se tako smeškaš, a ja ovako razvaljen od života?'' Taj njegov poluosmeh mi daje snagu. Mi smo izgubili princa iz naše kuće, da nastavim dalje moram, ali ne mogu da se pomirim.

Kodić je zatim otkrio šta je pisalo u izveštaju Hitne pomoći:

- Svašta su pisali... Neki da je imao bolove u stomaku, neki da se žalio na umor! Ma ništa od toga nije bilo! Nikada nije bilo bolestan, možda neka prehlada, ali ništa ozbiljno! U nalazu hitne pomoći piše da je samo prestalo srce da kuca i to je to.

(Telegraf.rs)

Video: Potresno sahrani Aleksandra Kodića, Delije mu odale počast: "Spremila ti mama bakljadu, sine"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA