Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejan Dragojević posetio džamiju u Novom Sadu: Pokazao svoje običaje tokom Ramazana, a izjavom šokirao mnoge

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poskidao je sve svoje slike sa zida, a evo šta sprema za jelo

  • 35
Dejan Dragojević Foto: Youtube/Dejan Dragojevic

Pobednik "Zadruge", Dejan Dragojević, promenio je veru i prešao u islam.

O tome je prvo izbegavao da govori, a na taj korak se odlučio još tokom braka sa Dalilom Dragojević.

Ipak, otkako je završio sa rijaliti karijerom, Dragojević je rešio da o promeni vere govori javno, što je i sada slučaj.

Dejan je snimio video i objavio ga na Jutjubu, a u njemu govori o svojim običajima tokom Ramazana. Ispričao je kako je krenuo sa postom i pokazao svoj odlazak u džamiju.

- Danas je osam i po sati kako sam u postu, ustao sam baš rano i za sada se osećam fenomenalno. Pokazaću vam kako izgleda džamiju u Novom Sadu i šta ću da pravim za iftar. Nadam se da je otvorena džamija, ako nije klanjaću u kući, šta da radim. Na našem iftaru za trpezom će večeras biti mama, tata, Jovana, pas ne može. Nečist je - rekao je Dejan što je mnogima zvučalo čudno i dodao:

- Sada ćemo da sklanjamo sve ove slike iz sobe, ne valja da stoje. Meljak neće ući a to je bitno za Ramazan. Ovde ne mogu da sklonim slike u dnevnom boravku, tu ne mogu da utičem - rekao je Dejan dok je skidao svoje slike sa zida.

Potom se snimio kada je krenuo ka džamiji.

- Ovo je inače iz Saudijske Arabije, uniformisan sam. Baš dugo nisam bio po našim džamijama, a ovde nisam bio nijednom. Inače stvarno je Ramazan u Srbiji mnogo drugačiji, nego u Bosni i Novom Pazaru, tako da, ako Bog da, otići ću za Novi Pazar. Želja mi je da 27. noć klanjam u Novom Pazaru, čitav grad, tada svi klanjaju, na ulici, ispred džamije, svuda su - naveo je Deki, a za obrok je pojeo čedar sir, meso i povrće. Sve pogledajte u galeriji iznad.

(Telegraf.rs)

Video: Dragojević posetio najstariju džamiju na svetu: Njenu izgradnju u Medini započeo je prorok Muhamed

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. mart 2024 | 18:19

    deda mu se u grobu prevrce, izdajnik srpske veare

  • Penicilin

    13. mart 2024 | 18:57

    Bilo je poturica uvek u srpskoj istoriji, samo što su uzimali i turska imena, ovaj konvertit mi nešto nije baš raskrstio šta će i kome će, ali neka mu je u svakom slučaju Bog u pomoći.

  • Igi

    13. mart 2024 | 18:38

    A da dobije novo ime i prezime?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA