Vreme čitanja: oko 1 min.

Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana: Glumac će počivati pored supruge

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je bila njegova želja

  • 2
Velimir Bata Živojinović Foto-kolaž: Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATAImages

Posmrtni ostaci velikog srpskog glumca Vladimira Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana u Koraćicu, odakle je rodom.

Po Batinoj želji, on će počivati pored njegove supruge Julijane Lule Živojinović, prenosi Blic.

Inače, Batin sin, Miljko Živojinović, je svojevremeno otkrio da su oni još 2020. godine dobili saglasnost i sve potpise da to urade.

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni. Međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavešteni - kazao je Miljko Živojinović i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega:

- Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradicionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli - kazao je Miljko Živojinović tada za "Informer".

(Telegraf.rs)

Video: Omaž legendama: Arsa kao Josif Tatić, Andrija kao Bata Živojinović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    14. mart 2024 | 00:03

    Ispravna odluka i puno mi je srce što mu je uslišena poslednja želja! Pri pomisli samo ko leži jedan pored drugog u nazovi "Aleji" zgrožava mi se...

  • Boža zemunac

    14. mart 2024 | 06:30

    Tako je.Bravo. U aleji treba da budu oni koji su dobili odlikovanja. A zna se ko je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA