Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako Đani od Radiša? Pevač objasnio kako je dobio umetničko ime, a zamalo da se zove kao - komšijin pas

M. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isprva je trebao da bude Deni, ali je morao da promeni, zato što mu se tako zvao komšijin pas

  • 7
Mile Kitić i Radiša Trajković Đani Foto: Kobra

Pevač Radiša Trajković, poznatiji je pod pseudonimom Đani. Pevač važi za jednog od najvećih zabavljača na našoj domaćoj sceni, a ako još popije i koju više, slavlje je zagarantovano.

Đani je još davnih 90-ih godina, ušao u muzičke vode, a tek sada je otkrio - Kako Đani od Radiša?!

- Tamo početkom '90-ih godina došlo je vreme da snimim svoj prvi album. Ušao sam nekako brzinski u studio, odradio pesme i trebalo je za kraj osmisliti još samo nadimak...vremena nije bilo puno, neko je viknuo: DANNY! Meni se svidelo i rekao sam može to - Deni. To isto veče zovem roditelje i radosno ocu saopštavam vest da sam ja od danas Radiša Trajković Danny. Sledeće jutro me budi telefonski poziv. Sa druge strane otac Lazar mi saopštava: "Menjaj to ime, majka Blagica ti je poručila da se komšijino kuče zove Deni i ne ide, sine, da se zovete isto". Zovem produkcijsku kuću i kukam, molim, plačem preko telefona samo da ne dobijem umetničko ime Danny... Našli smo kompromis sa nadimkom Đani. PS. Sad svi znate kako Đani od Radiša - otkrio je Đani putem svog Fejsbuka.

Sem Đanija, mnoge njegove kolege se predstavljaju pod umetničkim imenom, a ovo su neke od njih: Lepa Brena, MC Sajsi, Ana Bekuta, Dara Bubamara, Čeda Čvorak, Bebi Dol...

(Telegraf.rs)

Video: No Movie, No Đani: Pevač došao na premijeru filma "Nedelja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA