≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Gde ću da sviram go, sa listom između nogu?" Sofornijević komentarisao Pesmu za Evroviziju

N. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne možemo mi sad da napravimo neko ludilo mozga sa harmonikicom", kaže on

  • 1
Moravsko predvečerje Foto: Telegraf.rs

Harmonikaš Aca Sofronijević  učestvovao je pre dve godine na "Pesmi za Evroviziju 2022", ali tada sa svojim orkestrom nije imao najzapaženiji rezultat.

To je bila potpuno neočekivana godina, a pobedu je odnela Ana Đurić Konstrakta sa pesmom "In corpore sano".

- Zanimljiva je pesma bila i nekako čudna. Naravno, ideš da pobediš svaki put. Ipak za to treba imati realne mogućnosti. Važno je koliko neki kandidat ili neko ime i prezime ima svoju fan bazu - rekao je harmonikaš na početku.

- Mi je svakako imamo, ali nismo mogli da se poredimo sa nekim od tadašnjih izvođača koji su u totalnom digitalnom hajpu, kakva je recimo bila Sara Jo. Konstrakta je napravila haos na sceni i svaka joj čast. Mi smo bili neki muzički mejnstrim jer neko mora da drži i tu bazu - dodao je muzičar.

S obzirom na to da evrovizijska scena često zahteva i svojevrsne akrobacije na bini, a ne samo muziku, Aca je imao šaljiv komentar.

- Ne možemo mi sad da napravimo neko ludilo mozga sa harmonikicom, gde ću ja da sviram sa listom između nogu, go i još da napumpam malo mišiće. To bi možda bilo ludilo, ali moje srce je tamo gde je neki muzički mejnstrim. Moj tim i ja volimo muzičku umetnost, a ne neku ekstravaganciju - izjavio je Sofronijević u emisiji "Puls Srbije".

Podsetimo, ove godine je takmičenje Pesma za Evroviziju izazvalo veliku buru, a trijumfovala je Teodora Pavlovska, odnosno Teya Dora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA