Vreme čitanja: oko 2 min.

"6 meseci me niko nije zvao, a nismo ni zastavu imali!" Ekstra Nena posle 32 godine o učešću na Evroviziji

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prisetila se učešća na prestižnom muzičkom festivalu

  • 0
Ekstra Nena Foto: Milan Maricic/ATAImages

Pevačica Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena posle brojnih uspeha koje je postigla u svetu muzike, povukla se iz javnosti i postala profesorka na jednom Univerzitetu u Beogradu.

Nena je 1992. godine, tadašnju Jugoslaviju, predstavljala u Švedskoj na "Eurosongu", pesmom "Ljubim te pesmama", a osvojila je 13. mesto i 44 poena. Ona se sada prisetila tog događaja, pa je istakla da je sve organizovala i osmislila sama, od haljine, preko nastupa do boravka u drugoj državi.

- Ne brojim godine, pa samim tim ni poene ni mesta. Sve sam organizovala i osmislila sama. Od haljine, nastupa, pa preko boravka tamo, sve sama! Nisu nam dali ništa, tolika smo sirotinja bili. Sećam se da je Rade Radivojević od nekog čoveka iz Leskovca pozajmio tadašnjih 500 maraka da bismo mi u Švedskoj mogli privatno da popijemo kafu. Nisu nam dali zastavu, pa sam tražila da za našim stolom bude zastava Savezne Republike Jugoslavije. Jeste li nas zvali na "Evroviziju"? Onda nam dajte zastavu! Nisam htela da sednem za svoj sto dok nije stigla zastava zemlje koju predstavljam.

Ekstra Nena je otkrila da joj šest meseci posle nastupa nije zazvonio telefon.

- Takvi ljudi žive u ovoj zemlji, zar ste zaboravili?! Ako nisi pobedio, a taj neko nije ništa uložio u tebe, onda on reši da te ne zove šest meseci... Nisam se tada osećala krivom, imala sam najbolju pesmu i bila sam ponosna što je iza mene zastava moje zemlje. Džoni Logan je te godine bio kralj i bilo je logično da pobedi. On je kleknuo ispred mene i rekao: "Izvini, ovoga puta moram ja". Pored toga što je te godine bio jubilej, oni su imali i veoma dobar lobi... - rekla je Snežana za "Estradanje".

Pored Ekstra Nene gosti su bili i jutjuberka Žana Karaklajić, pevačica Kat Dosa i novinari Srđan Zelembaba Zele i Ognjen Nestorović, a evo šta misle do kog mesta će stići naša predstavnica Teya Dora.

- Teja Dora je genijalna i odličan je performer, a šta će biti u Malmeu, samo Bog zna - rekla je Kat Dosa, pa se nadovezala Žana:

- Imam utisak da ćemo dobro proći i da će publika imati sluha za ovu pesmu. Možemo da budemo u prvih pet.

- Teja ide da završi ono što je započela s pesmom "Džanum" i mislim da ćemo biti prvi ili drugi - rekao je Zele, a Nena je bila saglasna s njim:

- I sama Teodora je rekla da ide da pobedi, a poslednjih pet godina sam pogodila sva prva mesta i volela bih da Teja Dora bude prva.

- Ovo je važna godina za nas jer je jubilej - 20 godina od pesme "Lane moje" i nadam se da će Teja u tom duhu da nastavi uspeh Srbije - rekao je Ognjen.

(Telegraf.rs)

Video: Jovana i Dragan u strasnom zanosu na Nedinom koncertu: Nisu marili za tuđe poglede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA