Vreme čitanja: oko 2 min.

"Tata šta se dešava, je l' magla?" Neda o najtežem periodu, kada zbog rata više nikad nije ušla u svoj stan

M. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sve što smo stekli je devastirano, odneseno, razneseno"...rekla je Neda

  • 1
Neda Ukraden sa ćerkom odala počast stradalima u pucnjavi Foto: Nikola Tomić

Pevačica Neda Ukraden preko pet decenija je na javnoj sceni. Bila je u braku 10 godina sa pokojnim rediteljem, koji je od nje bio stariji 14 godina, Milanom Bilbijom, nakon čega su se razveli, a iz braka sa njim ima ćerku Jelenu, koja joj je podarila unuke Nedu i Alekandru i unuka Dušana.

Neda neretko ističe svoju ljubav prema unucima, a tek nedavno je otkrila da će joj neostvarena želja ostati što se nije udala drugi put i imala još dece. Ona iza sebe ima još jednu bolnu priču, možda čak i najgoru koja ju je zadesila u dosadašnjem životu.

Neda je u njenom rodnom Sarajevu ostala bez svega što je imala, kada se desio rat.

- Sećam se tog dana. Kupila ja avionsku kartu Stokholm- Beograd - Sarajevo. To je let koji polazi iz Stokholma rano ujutru, popodne smo u Beogradu i onda uveče za Sarajevo. To je bio 1. april. Dolazim na aerodrom u Beograd, stiže informacija let se otkazuje za sat vremena. Nakon toga opet se odlaže let i opet i onda kažu da je let pomeren za Sarajevo za ujutru. Ja zovem oca, a mi smo živeli mnogo blizu aerodroma, bukvalno kad sleće avion imate osećaj da će vam ući kroz prozor - rekla je Neda.

- Ja mu kažem "Tata šta se dešava, jel magla?", zato što su nam rekli da se pomera let, zbog vremenskih uslova. Kaže on meni da je vreme sasvim fino, da nema snega ni vetra, i kaže mi nije to zbog vremena. Ja tada ostajem u Beogradu, tada sam imala neki stan ovde kupila sam ga '87. i bio je polunamešten čisto da može da se prespava. Ujutru pre zore ja odem na aerodrom, kad tamo tuče za karte, ogromna gužva, šuška se o nekim barikadama, snajperima. Ja ne znam, ne verujem mnogo jer je bilo mnogo panike. I opet otkazan let. Ja zovem tatu on mi kaže "Ovde se nešto događa", ja ih molim da sednu na avion i dođu u Beograd, ma tata ni da čuje kaže neće on iz svoje kuće. Jedva sam namolila majku i sestru da dođu 6. aprila iako su bile ljute na mene. E, to je bio moj zadnji ulazak u moj stan, koji sam zaključala 7. marta i od tada više nikad nisam ušla u svoj stan. Da mi je neko rekao da će to do te mere da izmeni stvarnost... Sve što smo stekli je devastirano, odneseno, razneseno. Ali mržnja, odjeci toga svega, pa to nisam ni u snu mogla da verujem. Do juče smo se veselili, fantastično živeli, da je sve propalo tako lako - rekla je Neda u emisiji "Vikend jutro".

(Telegraf.rs)

Video: "To je vredno divljenja i ljubavi": Zet Nede Ukraden istetovirao njeno ime i ostavio je bez teksta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    17. mart 2024 | 12:54

    Ima sto godina i zali za tatom! Sto je mnogo, mnogo je! Ljudi ostadose bez dece na pravdi boga, to je strasno! Ovo je prenemaganje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA