Vreme čitanja: oko 1 min.

Rambo Amadeus se oprostio od poznatog srpskog muzičara: "Bio si gospodin, pozdravi mi bandu..."

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uputio emotivne reči svom prijatelju i kolegi

  • 0
Rambo Amadeus Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dragoljub Crnčević Crnke, frontmen, pevač i gitarista, jednog od naših najboljih bluz bendova Point Blank, preminuo je juče posle duge i teške bolesti.

Tužnu vest potvrdili su muzičarevi brojni prijatelji i poštovaoci njegovog rada, koji su se putem društvenih mreža oprostili od legende Crnketa.

Jedan od njih je i legendarni muzičar Rambo Amadeus.

- Crnke, počivaj u miru. Bio si pravi gospodin. Hvala ti što si me uvažavao kao gitaristu, a ne kao puku javnu ličnost. Pozdravi mi Madija Votersa, Džimija Hendriksa, Džefa Beka, Tomija Bolina, Stevija Reja Vona i ostalu bandu, uz koju sam odrastao, i sa čijih izvora sam se opijao - napisao je Rambo na Fejsbuku.

Rambo Amadeus Foto: Printscreen/Facebook/Rambo Amadeus

Od njega su se oprostili i iz Udruženja rok muzičara:

- Velika tuga!!! Napustio nas je legenda, počasni član URMUS,-a Crnke. Neka mu je večna slava i hvala!!! - napisali su.

Od svirki na stanicama metroa u Parizu, do "Gitarologije", albuma čiji značaj nadilazi okvire srpske scene. Od istraživanja korena bluza, do autorskih pesama koje imaju milione pregleda. Od svirki sa školskim drugovima, do vođe jednog od najznačajnijih srpskih bluz bendova. To je bio Crnke.

Dr. Project Point Blank Blues Band Crnke je osnovao leta 1983. zajedno sa svojim prijateljima Timotijem Dejvisom (SAD), Majklom Salcom (Australija) i Draganom Markovićem. Salc je ubrzo napustio grupu, pa ga je za bubnjevima zamenio Miroljub Vilotijević. Pred snimanje drugog albuma (1985), odlazi i Dejvis, a umesto njega dolazi Saša Labudović, sa kojim su snimili ovaj album.

(Telegraf.rs)

Video: Rambo Amadeus se oglasio nakon vesti da ima koronu: "Home sweet home, show must go on"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA