≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saška čestitala Đokoviću ulazak Dubaija u ABA ligu: Uputila mu nežne reči, a evo kakve veze on ima s tim

I. C.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đorđe je učestvovao u pregovorima

  • 7
Saška Veselinov, Đorđe Đoković Foto-kolaž: saskaveselinov

"Đođo, ponosna sam na svaki tvoj korak", reči su kojima se Saška Veselinov Đoković obratila mužu Đorđu Đokoviću, nakon informacije da je Dubai primljen u ABA ligu.

A kakve veze mlađi brat Novaka Đokovića ima sa tim?

Đorđe je neko ko mesecima promoviše stvaranje ove franšize u gradu na Persijskom zalivu, ranije je viđan na sastancima Evrolige koji su bili posvećeni proširenju na Ujedinjene Arapske Emirate, a čak je i javno iznosio svoj stav na temu toga zašto bi bilo dobro da Dubai bude primljen u ABA i Evroligu.

- Košarka je moja istinska ljubav. Ja sam odrastao na planini sa Vasom Micićem koji je moj zaista blizak prijatelj, taj sport puno volim i nekako žudim da budem uključen u košarku. Zvezda mi je u životu od malena, volim da idem na njihove utakmice, ali isto tako gledao sam i sve ostale ekipe gledam, meni je to zanimljivo. Pojavila se ta prilika sa Dubaijem i nije postojao trenutak razmišljanja da li želim da učestvujem u takvom procesu - pričao je Đorđe.

Tada je objasnio i odakle on u priči oko Dubaija.

- Mislim da je to jedan zdrav projekat, da će to biti najbolja stvar koja će se desiti evropskoj košarci, uz dužno poštovanje i Parizu, Londonu i svim ostalim ekipama. Smatram da je Dubai izuzetno potreban evropskoj košarci i radimo na tome da dođemo do dozvola i do licenci i da pokrenemo taj klub. Koliko mogu da učestvujem, ja učestvujem i kako vreme bude prolazilo, više ću se uključiti - rekao je.

- Bože zdravlja da Dubai što pre zaigra na evropskom tlu. Mislim da neće postojati klub kao što je Dubai i mislim da će otvoriti potpuno novo tržište. NBA liga mora da bude cilj, pogled i razmišljanja moraju da idu ka tome da i Evroliga izgleda kao NBA, a trenutna struktura to ne može da izdrži. Dolaskom nas, zatim Pariza, Londona, uz Berlin, Minhen, pa Beograd koji ima dve neverovatne ekipe, od kojih je Zvezda blizu Top 8, a Partizan u svojoj povratničkoj sezoni, nadomak na Top 8... To su neverovatni uspesi. Vratio se Željko Obradović. To Evroliga ne sme da propusti i na čelu sa Dejanom Bodirogom i Maršalom Glikmanom zaista mislim da idu u dobrom smeru i da će biti prava stvar - rekao je skoro Đoković, inače navijač Crvene zvezde, za Sportal.

Podsetimo, devet klubova je bilo za to da se Dubai primi u ABA ligu.

Partizan nije glasao za "DA", dok predstavnici Budućnosti nisu bili prisutni na Skupštini koja je počela danas, u utorak oko 12 časova.

Ovakva odluka bila je očekivana, a saradnja trebalo da bude potpisana na tri godine i ABA će od toga prihodovati 4,5 miliona dolara.

Dubai je u međuvremenu dobio "zeleno svetlo" i kada je u pitanju igranje u Evrokupu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    19. mart 2024 | 15:29

    sramota. majku bi za pare prodali

  • Dend

    19. mart 2024 | 16:38

    Dobro je, nije mnogo starija od njega i bar će da brine o njemu kao prava mama ?

  • Mikula

    19. mart 2024 | 16:15

    Sporte aj zdravo sada da pisete u Biznis ligi sledeci resultati.Katastrofa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA