Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja Nikolić je infarkt doživeo pred celom porodicom: "Žena je na lekovima pisala imena dece, da bih pio.."

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Sada se najviše trudim da budem psihički dobro, jer mislim da svaka bolest, jednim delom, ide iz glave. Ribolov mi je mnogo pomogao. Slušaš ptice, detlića, budiš se u prirodi. Prelepo. Čovek mora da nauči da sluša tišinu, a ja sam to naučio - rekao je pevač

  • 1
Grand Specijal, Nemanja Nikolić Foto: Nikola Tomić

Nemanja Nikolić (39) i dalje važi za jednog od najboljih muških vokala koje su iznedrile Zvezde Granda i malo kome je jasno zbog čega je ovaj pevač karijeru potisnuo u drugi plan.

Jedan od razloga je tužan, pošto ga je infarkt koji je doživeo u tridesetim godinama naterao da se osvesti i da "promeni ploču" i počne drugačije da živi.

- Kao mlad sam počeo da se bavim muzikom i da vodim boemski život. Kada su drugi spavali, ja sam radio, nisam jeo na vreme. Bilo je i alkohola, i cigareta. Jednostavno, došlo je od prezasićenja organizma. Pre toga nisam osetio nikakve zdravstvene probleme - rekao je Nemanja.

- Samo zahvaljujući sreći sam dobro prošao. Iako sam sada dobro, nikada neću zaboraviti taj dan. Doživeo sam infarkt u kolima za volanom. Sa mnom su bila deca i supruga. Bio je januar, krenuli smo u igraonicu na dečiji rođendan. Na 200 metara od igraonice osetio sam neopisiv bol u leđima, kao da mi je neko zario nož u leđa. Taj bol je trajao oko 15 sekundi - prisetio se.

Porodicu je uspeo da doveze do igraonice, a onda je ispao iz vozila.

Bio je potpuno mokar, nesvesan toga šta se događa. Kroz nekoliko minuta našao se u bolnici.

- Sve se dešava u nekoliko minuta. U tom trenutku sam imao prtisak 230 sa 168. Odmah su mi dali lek pod jezik, a na EKG-u se videlo da sam imao infarkt. Nije bilo nikakve intervencije... Lekari su mi rekli da sam mlad i da imam zdravo sportsko srce, pa je to tako. Na njemu mi je ostao ožiljak od nekoliko milimetara. Dobio sam lekove koje moram da pijem ceo život, od njih nisam mogao da funkcionišem. Uspavljivali su me i usporavali. Čak je moja supruga pisala na njima dečija imena, kako bih ih pio - izneo je Nemanja potresne detalje.

Taj trenutak sve je u njegovom životu promenio. Danas je više posvećen pecanju i prirodi, nego mikrofonu i tezgama.

- Sada se najviše trudim da budem psihički dobro, jer mislim da svaka bolest, jednim delom, ide iz glave. Ribolov mi je mnogo pomogao. Slušaš ptice, detlića, budiš se u prirodi. Prelepo. Čovek mora da nauči da sluša tišinu, a ja sam to naučio. Tišina je lek – zaključio je Nemanja u emisiji "RTS Ordinacija" na Javnom servisu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA