Vreme čitanja: oko 2 min.

"Velika je šteta i tuga da tako mlad ode..." Ognjen Amidžić o bolu koji nosi zbog gubitka bliske osobe

J. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"I dalje nemam svest da je otišao zauvek...", naveo je voditelj o kolegi i prijatelju Marinku Madžgalju

  • 0
AmiG Show Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Marinko Madžgalj umro je 26. marta 2016. godine, nakon duge borbe sa karcinomom pankreasa.

Te 2016. godine srpska kinematografija, ali i muzička industrija izgubila je jednog od najvoljenijih i najtalentovanijih glumaca mlađe generacije.

Voditelj Ognjen Amidžić, jedan od najboljih Marinkovih prijatelja, sa kojim je bio i u grupi "Flamingosi", sa tugom je govorio o Madžgalju.

- Ja i dalje nemam svest da je on otišao zauvek. On je živ u svim našim pričama, svim našim grupama zajedničkim... Sutra će biti osam godina od njegove smrti, ali ja za bliske ljude i za ljude sa takvom energijom nikada ne mogu da prihvatim da su nas napustili. U meni, oko mene, u svim pričama oni žive. Mogao bih da kažem da je to jedan rastanak na određeno vreme - rekao je Ognjen pa dodao:

- Mi smo tako funkcionisali, družili se, stvarali... Svako je radio svoje, niko nikoga nije davio. On je imao taj fazon da ode negde, i nema ga dve nedelje, pa se javi. To doživljavam tako, kao da je otišao na neki duži put. Velika je šteta, tuga, da tako mlad čovek ode. Imao je puno toga još da da u svim oblastima - rekao je voditelj za Pink.rs, a na pitanja koja mu prva misao padne na pamet kada pomisli na Marinka, Ognjen je odgovorio:

- Gomila stvari spakovanih u jedan osećaj! Smeh, zabava, dobra energija. Ta naka kreativnost njegova je bila neverovatna - istakao je on.

Podsetimo, glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine. u 37. godini, posle borbe sa opakom bolešću. Bio je svestran i veoma talentovan, pa se pored glume bavio i pevanjem, a oprobao se i u ulozi voditelja.

Ostavio je neizbrisiv trag u našoj kulturi, a njemu je posvećen i mural, koji se nalazi u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u pozorište Atelje 212.

Glumio je u mnogim filmovima, serijama i predstavama "Crni Gruja". "Ranjeni Orao", "Greh njene majke" i "Drug Crni u NOB-u" samo su neka od Madžgaljevih ostvarenja.

Sa Ognjenom Amidžićem je osnovao grupu "Flamingosi", koja je za kratko vreme postala veoma popularna, a njihove pesme se i danas pevaju.

Marinko je bio u braku sa koleginicom Dubravkom Mijatović, sa kojom ima ćerkicu Saru. Ipak, njih dvoje su se 2014. godine razveli.

(Telegraf.rs)

Video: Ponosni tata se latio mikrofona i zapevao ovaj hit: Amidžiću cepaju majicu, slavlje i dalje traje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA