Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imali smo puno planova, ali se ništa od toga neće ostvariti..." Tužni oproštaj Dada Topića od svoje princeze

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ddao Topić skrhan zbog gubitka prijateljice i rok "princeze"

  • 0
Dado Topić, Slađana Milošević Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Stefan Tomasevic/ATAImages

Pevačica Aleksandra Slađana Milošević umrla je juče, 26. marta 2024. godine u Zemunskoj bolnici posle kraće bolesti.

Ekipa portala Telegraf.rs stupila je u kontakt sa muzičarem Dadom Topićem koji nije mogao da sakrije tugu povodom gubitka prijateljice i koleginice sa kojom je snimio vanvremensku kompoziciju "Princeza".

- Ona je bila moj veliki drugar, s obzirom da smo imali lepe pesme koje smo radili zajedno. Često smo nastupali zajedno, veselili se tim svojim uspesima i bilo nam je vreme nekako naklonjeno, pa smo proživeli i te srećne dane. Ostali smo uvek dobri prijatelji i dobri drugari i tako je to bilo sve vreme i ona je sada nenadano otišla, tako da malo nisam spreman na sve to - započeo je muzičar, pa otkrio kada se poslednji put čuo sa jugoslovenskom novotalasnom ikonom i rok princezom.

- Čuli smo se početkom godine. Planirali smo neke koncerte zajedno za leto, imali smo puno planova, međutim sada se od toga ništa neće ostvariti - tužno je istakao Dado, pa ispričao da su često bili u kontaktu.

- Ja sam nju uvek zvao da vidim kako je, pošto sam znao da je sa zdravljem bila malo slabija, pa me interesovalo da li je dobro. Uvek je bila raspoložena, samo nije volela da puno priča o bolestima, tako da su naši trenuci i kontakti bili uglavnom veselje oko ponovnog druženja i planiranja unapred, eto, bilo nam je lepo - rekao nam je Dado Topić.

Slađana je bila je teško bolesna, imala je infekciju pluća i u jednom trenutku bila je pozitivna na kovid 19, nezvanično saznajemo.

Tačan uzrok smrti još uvek nije zvanično poznat.

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Inače, kompoziciju koju su u duetu izvodili Slađana Milošević i Dado Topić, "Princeza", kao evergrin jugoslovenske pop-rok muzike je do današnjih dana u samom vrhu najslušanijih i najizvođenijih pesama regionalne muzike.

U mnogim izborima i anketama, od svih kompozicija, najčešće je birana za najbolju baladu svih vremena sa ovog prostora. Kvalitet pesme prepoznale su i druge kulture, tako da "Princeza" ima svoje verzije na više jezika, u više zemalja sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Preminula Slađana Milošević: Pesmama je rušila mnoge tabue, a izgledom je pomerala granice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA