≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jovan Memedović posle 40 godina na mestu koje budi najlepša sećanja! Bio je srećan ali mu to nije bila sudbina

I. C.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavno TV lice posetilo je važno mesto, nakon toliko decenija

  • 0
Jovan Memedović Foto: Nikola Tomić

Jovan Memedović (63) decenijama važi za jedno od omiljenih TV lica na našim prostorima, čemu je doprinela njegova autentičnost u svemu što radi.

Međutum, iako je kao voditelj poznat svima, ne znaju mnogi da se on zapravo za to nije školovao, već je završio potpuno drugi fakultet po kojem se nije dalo naslutiti da će ikada završiti na televiziji kao televizijsko lice.

Jovan je 1984. diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a nako prethodno završene Četvrte gimnazije u Beogradu.

Nakon 40 godina, što je zasigurno bio i jedan od povoda, Jovan je posetio zgradu fakulteta odakle je podelio dve fotografije.

Kako je istaknuto i na njegovom zvaničnom sajti, "u najboljem sećanju su mu ostali bezbrizni fakultetski dani, a prijateljstva koja je tada stekao neguje i danas". Ipak, suđena mu je bila avantura i televizija.

Po završetku studija on se prijavio na biro i radio je na određeno vreme kao profesor fizičkog vaspitanja u školi, ali i kao spasilac na bazenu.

Tada je zbog nedostatka posla upisao studije psihologije, ali završava samo prvu godinu. Privatno je već tada uživao u prirodi, pod šatorom, sa ribolovačkom opremom.

1986. je ko zna koji put otišao na biro da vidi šta se dešava sa njegovim "slučajem", a kucanje na pogrešna vrata donelo mu je posao u Radio-televiziji Srbije. Rekli su mu da ostavi papire, kad je već "nabasao". Ubrzo je usledio poziv na intervju i na Javnom servisu se zaposlio kao honorarni saradnik. Radio je Jutarnji program, Beogradsku hroniku, čitao vesti u Dnevniku, a 1993. je, posle nekoliko neuspešnih konkursa, konačno i primljen za stalno.

Na Javnom servisu je radio sve do jula 2023. godine, kada je nakon skandala rešio da da otkaz.

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf tada je sve detaljno objasnio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA