Vreme čitanja: oko 2 min.

Hasan Dudić besan na mlađe kolege: "Nema nade, ovo je postalo strašno, totalno je unakazio pesmu"

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pesimista je kada je reč o budućnost narodne muzike..

  • 1
Pomen Toma Tomi Zdravković Foto: ATA Images

Hasan Dudić prisetio se svojih početaka na estrad i detaljno objasnio zašto je pesimista po pitanju budućnosti narodne muzike.

Pevač je evocirao uspomene u jednoj emisiji prisećajući se svojih prvih koraka na estradari, kafana, nastupa...

- Najlakše je pevati, nego samo treba videti gde i kome u ovo vreme sada. Znate da su ranije Beograd i Šabac cela Srbija, svako najmanja selo imalo je kafanu sa muzikom. Sad nema toga. U Beogradu ne znam gde ima muzika. Pa, ja se sećam mnogo lepih vremena. Ja sam bio pevač koji je pevao od Vardara pa do Triglava u celoj staroj Jugoslaviji. Tako da se rado sećam svih tih lepih događaja Nema kafane u Beogradu gde nisam pevao - rekao je Dudić za Kurir.

Pesimista je kada je reč o budućnost narodne muzike:

- Pa, kako je krenulo, nema nade. Ja se ne predajem se nikad, ali ovo je postalo strašno. Nekada su bile diskografske kuće, produkcije ploča i nosača zvuka. Dosta je kolega otišlo. Vida Pavlović, Šaban, Sinan, ti pevači koji su stvarno bili fantastični. Bolja ekipa je sada gore nego dole. Svi naši najbolji pevači su i muzičari su otišli. Na žalost, nema ih više - izričit je Hasan.

Smatra da staru ekipu narodnih pevača nema ko da nasledi.

- Ima momaka koji fino pevaju, ali nemaju škole naše, muzičke, potkovane. Naučiš iz knjige da plivaš i uđeš u bazen i udaviš se. Na primer, gledate na ovim našim nekim emisijama, dođe mladi pevač i uzme slobodu da sve peva. Uzme Šabanovu pesmu da peva "Dva galeba bela" i udavi se. I uzme i čita iz telefona tekst. Niti dikcijski, niti pravilno tekst izgovaran, melodijski zaluta - ispričao je Hasan.

Pevač se setio i jednog primera, koji dokazuje da mladi pevači nisu na nivou starijih kolega.

- Jedan meni drag pevač, dečko kojeg sam ja voleo bio je u "Zvezdama Granda" i uzeo da peva na primer pesmu od pokojenog Buce Jovanovića, mog učitelja i Šabanovog i legendu najveću narodne muzike. Totalno je unakazio pesmu. imam Ja jednu divnu uzrečicu: prevežbano!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajdee

    12. april 2024 | 16:37

    Pevao si i sve sto si stekao otislo u kanalizaciju,e sada ti niko ne valja jer ti fale pare.Da si malo razmisljao sada bi uzivao ne pricao razne gluposti za kolege koji imaju velike penzije.Imaju jer su imali i zdrav razum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA