≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

U ovoj crkvi je Popović proveo detinjstvo: Sada živi u vili vrednoj milione i poseduje tri besne "zveri"

E. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Odrastao sam u crkvenoj, parohijskoj kući", ispričao je on svojevremeno

  • 1
Sasa Popovic, Nikolajevska crkva Foto-kolaž: ATA Images, Wikipedia/PANONIAN

Saša Popović jedan je od najbogatijih ljudi u Srbiji, a svog skromnog detinjstva koje je proveo u porti crkve u centru Novog Sada - često se seti.

On nekada nije baš živeo luksuznim životom. Potiče iz svešteničke porodice.

- Mladost i detinjstvo sam proveo u porti Nikolajevske crkve u Novom Sadu, gde je moj deda, prota Stevan Popović, bio sveštenik. Odrastao sam u crkvenoj, parohijskoj kući. I dedina tri rođena brata bili su popovi, tako da potičem iz svešteničke porodice. Majka Branka je bila domaćica i brinula je o meni i pet godina starijoj sestri Branki, s kojom sam bio veoma blizak - započinje ispovest Popović i dodaje da je redovno išao u crkvu:

- Svaki dan sam bio u crkvi u kojoj je deda službovao. Posebno pamtim kako su za Svetog Savu deca i unuci paroha recitovali pesme o tom svecu, pa među njima i ja. Imao sam četiri godine kada sam prvi put recitovao, zaboravio sam tekst, a deda me je podsećao. Počeo sam da plačem i pobegao kući.

Tužan period za Sašu bila je iznenadna smrt njegovog oca.

- Nažalost, 1978. moj otac je poginuo u saobraćajnoj nezgodi kod Rume. Bila je magla, auto je obilazio kamion i naleteo na njega. Imao sam 24 godine i nije doživeo moj veliki uspeh.

Vrlo vredan, Popović, je svu ušteđevinu koju je zaradio sa bendom "Slatki greh", devedesetih stavi u Dafiment banku.

- Kod Dafine sam uložio otprilike 400.000 maraka. Prodao sam stan, tri automobila, na to dodao keš i sve oročio. Bio sam u Beču kada mi je Brena javila da treba da vadim pare jer je načula da nešto nije u redu. Otišao sam u banku, ostalo mi je nekih 405.000 maraka, pošto sam prethodno podizao nešto novca s računa. Uzeo sam pare, ali je došla Dafina i rekla mi: "Još tri meseca i imaćeš 700.000!" Pristao sam, a za samo sedam dana banka je propala.

Prvi put u životu bio je očajan. Sve za šta je radio zauvek je bilo izgubljeno.

- Odrastao sam u dobrostojećoj porodici, a potom sam lepo zarađivao kao muzičar. Uživao sam u životu, vozio skupe automobile... I preko noći sam ostao bez svega! Posle pola godine sreo sam Dafinu kod moje krojačice. Rekla mi je da će mi dati stan i da sutra dođem na jednu adresu. Otišao sam, a tamo je bila neka napuštena kuća.

Od luksuznog života ostala mu je samo skupa garderoba.

- Iznajmio sam garsonjeru od 17 kvadrata na poslednjem spratu zgrade na Novom Beogradu. Preneo sam garderobu u taj stančić, kačio sam je na mali radijator i cevi, jer nije bilo mesta za sve. Imao sam mnogo skupih jakni, cipela... Obili su mi stan i odneli sve! Ostavili su mi samo pižamu na krevetu. Tu sam bio dve godine, zatim sam se preselio u garsonjeru od 24 kvadrata, u kojoj sam bio do 1996.

Posle teškog perioda u njegov život ulazi pevačica Suzana Jovanović, s kojom ima ćerku Aleksandru (23).

- Imao sam 42 godine kada sam sreo Suzanu i zaljubio se u nju! Upoznali smo se još dok sam živeo u garsonjeri. Privukao me je njen osmeh i to što je uvek dobro raspoložena. Ima divnu dušu... U životu mi je falila jedna takva osoba. Za 27 godina, koliko smo zajedno, nijednom se nismo posvađali- govorio je ranije za "Informer" Popović, koji Suzaninog sina iz prvog braka, Danijela (34), voli kao da mu je otac.

- Živim s njim od njegove desete godine. Divno je i lepo vaspitano dete- istakao je tada.

Popović sada sa Suzanom živi u domu na Bežaniji, a njihova vila vredi nekoliko miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    14. april 2024 | 17:45

    Bravo za Suzanu,divnu ženu,majku,skromnu pevačicu,došla je za Sašu kada nije imao ovo što danas poseduje,znala je Suzana da vodi kuću,da peva jer potiče iz skromne porodice iz Ralje kod Smedereva,sve to Saša zna da ceni,pozdrav za porodicu Popović i Jovanović

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA