≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Suđenje Draganu Bjelogrliću nastavljeno gledanjem snimaka napada na Gagu Antonijevića u hotelu

E. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bjelogrlić je optužen za nasilničko ponašanje prema Antonijeviću 23. avgusta 2021.

  • 7
Dragan Bjelogrlić Foto: ATA Images

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je gledanjem snimaka nadzornih kamera u niškom hotelu "Ambasador" nastavljeno suđenje reditelju i glumcu Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. u tom hotelu.

Na današnjem suđenju ponovo su pregledani snimci, ali ovoga puta zumirani i usporeni, a na prvom snimku prikazano je kako Bjelogrlić prilazi stolu za kojim sedi Antonijević, zamahuje otvorenom šakom i udara ga.

Sudija je konstatovala da se vidi da je Bjelogrlić zamahnuo otvorenom šakom, ali i to da se od Bjelogrlićevog tela ne vidi da li ga udara zatvorenom ili otvorenom šakom.

Dodala je da se na istom snimku vidi i kako Antonijević, nakon prvog udarca, nogama odguruje Bjelogrlića, a zatim obojica kreću ka čaši, dok odbrana tvrdi da je Antonijević prvi krenuo da uzme čašu.

Bjelogrlić je potom nasrnuo na Antonijevića, udarajući ga u gornji deo tela, a odbrana tvrdi da je on pokušavao da uzme čašu iz Antonijevićeve ruke, sprečavajući ga da ga tom čašom udari.

Sudija je konstatovala da je Antonijević nakon sukoba odložio čašu na sto.

Bjelogrlićev branilac Jugoslav Tintor obratio se medijima nakon suđenja i ponovio tezu odbrane da na jednom snimku nadzorne kamere u hotelu nedostaje 50 sekundi, a on takođe tvrdi i da je Bjelogrlićev prvi udarac bio otvorenom šakom, a ne pesnicom.

Sledeće suđenje zakazano je za 29. maj, za kada su pozvani svedoci koji su bili u hotelu te večeri.

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta te godine više puta po glavi udario Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja bili su tada u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA