Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispunjena poslednja želja Bate Živojinovića: Brat Ljubiše Samardžića došao u Koraćicu, pa govorio o glumcu

J. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podelio prelepa sećanja na legendarnog glumca

  • 0
Velimir Bata Živojinović Foto-kolaž: Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATAImages

Posmrtni ostaci legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića prebačeni su u portu Crkve Svete Trojice u Koraćici.

Time je ispunjena poslednja želja barda srpskog i jugoslovenskog glumišta, da bude sahranjen pored voljene supruge Julijane Lule Živojinović.

Opelu je prisustvovao i rođeni brat Ljubiše Samardžića, Žarko, koji je sa suprugom želeo da oda počast velikom umetniku.

- Batu poznajem od 1962. godine kada je Ljubiša prvi put bio na Pulskom festivalu. Tada sam imao priliku da pored brata upoznam brojne glumce, pa i Batu. On i ja smo se od tada veoma zbližili, zato što Bata nije imao brata već dve sestre i tako me je zavoleo da me je smatrao bratom. Bili smo zaista dobri i on je za mene mnogo učinio u životu, što mu nikada neću zaboraviti. Kada je čovek imao neki problem i kada bi se obratio Bati, on je svima, bez izuzetaka, punim srcem pokušavao da pomogne. On i Lula su bili zaista jedan divan par i po meni, jedan od najinteresantnijih parova iz tog sveta. Jednostavno, imali su toplinu i ljubav koji su širili oko sebe. Kada sam dolazio u njihovoj kući u Koraćici, bili su veoma gostoprimljivi. I njegov otac je bio divan. Neka mu je laka zemlja. Danas smo se skupili ovde da ga ispratimo na njegov večni odmor. Bata je zaista bio jedno veliko srce i neverovatan čovek - rekao je Žarko Samardžić za "Blic".

(Telegraf.rs)

Video: Supruga Bate Živojinovića o životu bez poznatog glumca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA