≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan glumac se pojavio u Koraćici, na opelu nakon premeštanja posmrtnih ostataka Bate Živojinovića

I. C.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi glumac došao je iz poštovanja prema velikom Bati

  • 1
Velimir Bata Živojinović Miodrag Dragičević Foto: Tanjug/Zoran Žestić, ATA Images/Antonio Ahel

Jedan glumac prisustvovao je opelu koje je održano juče, 30. aprila u Koraćici, gde su tog dana tamo i zvanično premešteni posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića.

Reč je o mladom glumcu Miodragu Dragičeviću, koji je došao iz poštovanja prema velikanu glume, Bati.

- Iskreno, ne bih da komentarišem druge. Da li je ko mogao, da li je znao za ovo... Meni je bitno da sam ja došao i drago mi je da sam prisustvovao ovome. Ovde blizu sam i sam rastao, imao sam vikendicu na Kosmaju, to je jedna podudarnost sa Batom. Životnu nagradu sam uručio njegovoj ženi i ta neka nit nas je spojila - rekao je Miodrag.

- Danas sam došao ovde iz velikog poštovanja prema Bati, kojeg sam izuzetno cenio kao jednog od naših najvećih glumaca čiji je rad priznat i u svetu. Ostavio nam je u amanet da mi radimo ovaj posao najbolje što možemo da održimo taj standard i nivo koji su oni postavili. Nisam imao priliku da upoznam Batu, ali jesam Lulu kojoj sam uručio nagradu za životno delo - istakao je Miodrag, piše Republika.

Podsetimo, opelo je služio vladika Jovan Šumadijski.

- Molite se Bogu za naše pokojnike, jer samo tako ih ne prepuštamo zaboravu. Pred Bogom niko nije mrtav i svi su živi. U molitvi osećamo kao da razgovaramo s njima - kazao je vladika Jovan.

Bata sada počiva u porodičnoj grobnici, pored svoje Julijane Lule Živojinović, što je bila njegova poslednja želja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. maj 2024 | 12:30

    Da li je ovo realno? pa gde su kolege glumci koji nisu smeli da prodju hodnikom kada je Bata tu? Toliko o kolegijalnosti i poštovanju. Kada umreš svi te zaborave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA