Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko je čovek koji se u Koraćici pojavio u jakni Bate Živojinovića: Poklonila mu je lično Lula, s jakim razlogom

I. C.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bata je mnogo voleo Gorana koji je na njegovoj sahrani nosio krst

  • 2
Veliki brat, Bata Živojinović Printskrin: B92

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića premešteni su iz Aleje zaslužnih građana u Koraćicu, čime je ispunjena glumčeva poslednja želja - da počiva pored svoje voljene Lule.

Ovome su prisustvovali članovi Batine porodice, prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela, a među prisutnima je bio i Goran Dželatović Ajkula koji se pojavio u jakni koja je nekada pripadala Bati.

Ovu kožnu jaknu mu je nakon Batine smrti poklonila lično Lula, u Parizu, nekoliko meseci nakon glumčeve smrti.

Ovu jaknu Bata je nosio 2008. godine, kada je kao specijalni gost ušao u kuću "Velikog brata", u pratnji devojaka obučenih kao Partizanke.

Goran je na Batinoj sahrani nosio krst, što je i tada svedočilo tome koliki je prijatelj sa Batinim sinom Miljkom, i koliko ga je i sam glumac voleo.

Ko je Goran Dželatović Ajkula

Goran je u London otišao zbog devojke koju je voleo, a ljubav je trajala do 1998. godine.

Dželatović je imao tu čast da čuva američki drim-tim u košarci, a imao je najjači ugovor za Olimpijadu u Londonu.

Ajkula je čuvao face kao što su Dženifer Lopez, Madona, Džejson Statam, Naomi Kembel, princa Harija, Bila Klintona, Kajli Minog, princa Harija, Robija Vilijamsa, fudbalere Arsenala i mnoge druge.

- Klintona sam čuvao zahvaljujući Bati Živojinoviću. Naime on mi je jednom prilikom rekao kako nikada nije odbio nijednu ulogu. Pošto sam oca izgubio jako rano, on je za mene bio autoritet. Kada sam dobio ponudu da čuvam Klintona, ja sam da ne bih sebe obrukao pred Batom odvalio neku enormnu cifru. Tad su bile popularne faks mašine i oni mi pošalju da prihvataju moje uslove - rekao je Dželatović.

On je otkrio kako je izgledao prvi susret sa Klintonom.

- Prvi susret je izgledao tako da mi nije mi rekao ni dobro veče. To mogu i da razumem, imao je promociju knjige i milion papira u rukama. Bio je zaokupljen tim papirima i mogu da shvatim da me je zbog toga ignorisao. Međutim, u kolima sam video nešto kao delić šanse da "postignem gol". Rekao sam vozaču da stane.

A razlog zašto je Dželatović rekao vozaču da zaustavi vozilo jeste što Klinton nije ispoštovao jedan važan saobraćajni propis.

- Mi inače ne smemo da govorimo dok nas neko nešto ne pita. Kada je video da auto stoji jedno pet minuta podigao je glavu sa tih papira i pitao u čemu je problem. Rekao sam mu: "Da li možete da se vežete?", jer nije imao vezan pojas. On je rekao: "Ja to ne moram!" Ja sam rekao da nažalost mora da se veže, jer ja odgovaram za njegovu beznednost. On je i dalje odbijao i ja sam rekao: "U redu, onda ne idemo nigde!" Pitao me je odakle sam, tj. odakle je taj moj akcenat? Mogao sam tada bilo šta da odgovorim, ali rekao sam mu prvo da nije vreme i mesto za takva pitanja.

Iako je Klinton bio uporan, Goran nije odustajao, te ga je predsednik na kraju poslušao, a jedna rečenica je "odzvonila".

- Nakon što je došlo do te nesuglasice i tih prebacivanja loptice, on je na kraju popustio, ali pod jednim uslovom. Rekao je da će se vezati ako mu kažem odakle sam. Tada sam izgovorio tu čuvenu rečenicu na engleskom: "Ja sam iz Srbije, iz Beograda!" (I am from Serbia, Belgrade). On se tako zalepio za zadnje sedište, uzeo pojas, vezao se i ućutao. Nije više reč progovorio. Osećao sam se da mi niko i ništa ne može u tom trenutku. Toliko sam bio ponosan na svoj grad i na svoju zemlju - rekao je Dželatović jednom prilikom za Kurir TV.

Kako je Bata ušao u kuću "Velikog brata"

Bata Živojinović, legendarni glumac koji je preminuo u 83. godini, priredio je neverovatnu scenu 2008. godine, kada je kao specijalni gost ušao u kuću Velikog Brata, dok je aktuelno bilo VIP izdanje ovog rijalitija.

Nije, međutim, Bata ušao "tek tako" u kuću u kojoj su boravili poznati ukućani. Osmišljen je sjajan scenario, pošto su učesnici ubačeni u "vremensku mašinu".

Godina je bila 1944., Sarajevo, a Bata je, sa mašinkom, opet postao Valter...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da se ne lažemo

    1. maj 2024 | 16:37

    Ovo nije ista jakna. Čak i ne liče. Bata nosi jaknu sa naramenicama a ova druga je bez.

  • stojadin pavlovic cole

    1. maj 2024 | 15:16

    Ajkula nemoze 10 sklekova da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA