≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Karleuša uputila "izvinjenje" nakon opšteg haosa zbog izjave o CG: "Njegoš nije bio Srbin i nismo braća"

E. J.

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Povodom mojih reči da je Njegoš bio Srbin jer sam to pročitala kao njegovu izjavu u "Gorskom vijencu" -takođe se duboko izvinjavam. Nisam dobro videla - deo je Jelenine objave

  • 67
Jelena Karleuša Foto-kolaž: Pixabay, Antonio Ahel/ATAImages, Instagram/karleusastar

Dan nakon što je saopštila da je primorana da, zbog mešanja politike u njen posao, otkaže nastup u Podgorici, Jelena Karleuša uputila je, na svoj način, izvinjenje onima koje je uvredila njena objava od 1. maja.

Ona je u istoj navela da susedne zemlje čine nepravdu prema Srbiji, ističući Crnu Goru i to nakon informacije da će podržati UN-ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Jelenino "izvinjenje" prenosimo u nastavku.

"IZVINJENJE!!!

Povodom mojih, kako kazu "teških i uvredljivih" reči koje su okarakterisane kao govor mržnje prema Crnogorcima, ja se duboko izvinjavam.

Izvinjavam se svakome koga je duboko uvredilo to što sam Crnogorce nazvala braćom. Posle svih pretnji juče, shvatila sam da vas je to pogodilo i da sam pogrešila.

Evo ako mogu da ispravim - NISMO BRAĆA.

Povodom mojih reči da je svakom Crnogorcu deda Srbin, a koje su dovele do masovne histerije i napada na mene JA SE DUBOKO IZVINJAVAM.

Došlo je samo do nesporazuma. Poznajem puno Crnogoraca i oni su mi rekli tu pogrešnu informaciju da su im dede Srbi.

Očigledno mi nisu rekli istinu i ja se duboko izvinjavam.

Deda vam nije Srbin.

Povodom moje izjave da Crna Gora glasa protiv Srbije, DUBOKO SE IZVINJAVAM.

Ne glasa.

Povodom mojih reči da je Njegoš bio Srbin jer sam to pročitala kao njegovu izjavu u "Gorskom vijencu" -takođe se duboko izvinjavam.

Nisam dobro videla.

Povodom mojih reči da na destine hiljada Crnogoraca nesmetano živi i radi u Srbiji - JA SE IZVINJAVAM.

Ne žive. Učinilo mi se.

Povodom najave da će me, ako dođem u Crnu Goru napasti militantna organizacija ljudi koji sebe nazivaju KOMETE (ako se ne varam), JA SE I NJIMA DUBOKO IZVINJAVAM.

Drage komete, (crnogorski komiti, prim.aut.)

ja sam bezopasna (imam 63 kilograma) i nisam imala nameru da ugrozim suverenitet i integritet Crne Gore.

Slobodno dođite na moj nastup kako biste se uverili da nisam naoružana i profesionalno radim moj posao.

Nema razloga za strah i odbranu Crne Gore.

Povodom najave vlasnika ***** (ako se ne varam) radija, izvesnog Orhana, da nece puštati moje pesme, jer je i njega povredila tvrdnja da mu je deda Srbin, I NJEMU SE IZVINJAVAM. Nije mu deda bio Srbin. Ali pradeda jeste."

Šta je Jelena objavila 1. maja?

Nakon informacije iz Crne Gore, da će glasati za Rezoluciju o Srebrenici, Jelena je oštro stala u odbranu svoje zemlje.

Njenu objavu prenosimo u nastavku u celosti.

"Neverovatno kako su vlade okolnih malih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vreme, Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade. Da Crna Gora po ko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalazi u toj istoj Srbiji i ne vidi neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnike. I nije dovoljna sramna nepravda koju nam svi oni mali čine tako što kao gomila iskeženih majmuna likuju kao kad se rani lav, kad nam se protivpravno otima ogromno parče teritorije i time se krše svi zakoni UN nego se utrkuju ko će više da naudi. Jer vide da mogu da podignu svoj ku*čić... I niko, ponavljam, niko nema pravo da se poziva licemerno na devedesete jer niti te politike ima, niti tih mozgova.

Jer kad bi Srbija krenula da se poziva na nepravde devedesetih, pedesetih, četrdesetih, tridesetih, dvadesetih, raznih Jasenovaca, Tita i komunista koji su nam nakačili na grbaču i Albance i ostale narode i narodnosti koji nisu imali ni put ni voz, mogli bi svi zajedno da se proglasimo za genocidni Balkan koji treba sravniti sa zemljom.

Nuklearka i bam!

Jer svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono IĆ i razumevanje srpskog jezika, a svakom Albancu sa Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svetskom ratu, u bandi koja je palila vekovne srpske manastire.

Mi smo zmijarnik, svi na Balkanu, zatrovani mržnjom i politikom protiv Srbije koja naje*e kad ne reaguje a i kad reaguje, samo zato što nikada nije zvanično prebrojala svoje žrtve i tražila pravdu za milione ubijenih, proteranih, poturčenih i pokatoličenih, obespravljenih... Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leri

    3. maj 2024 | 10:29

    Mislim da je ovo prvi put da se slazem sa njenim izjavama,nikada se mi necemo dozvati pameti. Imate studentski grad kojim upravljaju crnogorci i dovode njihove tamo a nasa deca iz Leskovca,Vranja,Subotice... moraju da iznajmljuju stanove u Beogradu. I to je samo jedan mali procenat gde su se sve uvukli i zaposljavaju rodbinu. Onaj ko ih prvi bude proterao onako nadobudne iz Beograda imace moj vecni glas na izborima. A ovako razmislja velika vecina mojih sugradjana.

  • Djuka 021

    3. maj 2024 | 10:32

    Eee Jelena za ovo imas čistu DESETKU od mene!!Samo za ovo ...

  • 369

    3. maj 2024 | 10:20

    Jelena Carica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA