Vreme čitanja: oko 2 min.

Danica Crnogorčević otkrila kako sa porodicom slavi Uskrs: "Blagoslov je imati svešteno lice u kući"

N. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napominje da se deca i te kako raduju svim običajima, ali i da ih uče da se do dana Vaskrsa, nikano ne treba veseliti zbog stradanja Hristovog

  • 1

Pevačica izvorne muzike Danica Crnogorčević otkrila je kako Vaskrs izgleda u njenom domu, te kako ga njihovi naslednici doživljavaju.

Kako ističe, ono čega se njena porodica vodi u toku čitavog posta - jeste bogosluženje.

- Ono oko čega se vodimo u toku čitavog posta, zapravo od samog početka pa sve do kraja, jeste odlazak na bogosluženja u Crkvu, gde se sabiramo svi. Sa decom uvek sve prođe u radosti, jer se dočekuje naš najveći pravoslavni praznik, Vaskrs. To je smisao naše vere. Iz godine u godinu, kako dečica rastu, pokušavam da im objasnim šta je to što nas čini hrišćanima.

Napominje da se deca i te kako raduju svim običajima, ali i da ih uče da se do dana Vaskrsa, nikano ne treba veseliti zbog stradanja Hristovog.

Danica Crnogorčević Printskrin: Instagram/danica_crnogorcevic

- Najviše deca, ali recimo kada je strasna sedmica mi odrasli to stvarno proživljavamo, odnosno svesni smo stradanja, te nismo toliko radosni. Međutim, kada odzvone zvona i dođe Vaskrs, sreći nema kraja, te se definitivno najviše raduju dečica, pa i mi sa njima.

Na pitanje da li se nešto promenilo što se tiče običaja, od njenog detinjstva pa sve do danas, ona ističe:

- Nije se mnogo promenilo, jedino tehnike farbanja jaja. Ranije se farbalo tradicionalno sa voskom, u pretežno samo crvenoj boji, dok danas...puno tehnika, dekupaž, šareno. Moja majka je uvek farbala voskom i u lukovini, to mi je najlepše.

Otkrila je i kako je živeti sa sveštenim lice.

- To je veliki blagoslov, da u porodici postoji svešteno lice. To je zaista poseban blagoslov za našu djecu, a i moje malenkosti. Ja sam i ranije išla na bogosluženja, od svog ranog djetinjstva, kao i moj suprug, oboje smo vaspitavani u tom duhu. Svaka porodica je mala crkva. Bitno je da se svi odnosimo prema porodici kao prema jednoj zajednici, svetinji.

Zbog dece uopšte ne stiže da se priprema za koncerte, već, kako kaže, samo dođe i peva, ali joj to uopšte ne pada teško - jer na pevanje ne gleda kao na posao.

- S obzirom da na pevanje ne gledam kao posao, to radim iz ljubavi. Ne vežbam uopšte jer i ne stižem pored četvoro djece, samo dođem na koncert, tada to prenesem narodu i oni zaista osete pravu emociju. To se vidi na licima, po njihovim suzama. Meni su deca prioritet, tako da pevušim samo dok ih uspavljujem - kaže ona za "Blic".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нерон🇷🇸

    5. maj 2024 | 18:29

    Наше руке су раширене само дођи у наш загрљај🫅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA