Vreme čitanja: oko 3 min.

Slavko Banjac prvi put otkrio da mu devedesetih najmoćnija žena u Srbiji uništila karijeru: "Odbio sam..."

N. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Politika me je razvalila ni krivog ni dužnog, mnogo mi je zla nanela u nastavku ove divne priče", napoimnje on

  • 7
Slavko Banjac Foto:ATA Images/Zorana Mandic

Pevač Slavko Banjac prvi put je otvoreno govorio o svojoj karijeri i prvi pu otkrio da mu je jedna moćna osoba iz tog vremena sabotirala karijeru.

Naime, Banjac je  ispričao koja moćna osoba je stopirala njegovu karijeru koja je tada bila na vrhuncu.

- Moja popularnost se događa 1993. godine, a država u haosu. Počinjem da radim drugi deo albuma sa Zlajom Timotićem, Žarko mi odlazi iz zemlje, to je bio vremenski period kada ne možeš ništa da planiraš. Tada su predivne pesme pravljene, ne samo meni, nego i mojim kolegama, da li je to ludilo u kom se živelo, pa su autori iz sebe izbacivali te emocije… Pravili su pesme za sva vremena. - rekao je on u "Ispovesti za Novu".

Iako je bio mega popularan, ističe da ga je "politika ugasil" i to ni krivog, ni dužnog.

- Politika me je razvalila ni krivog ni dužnog, mnogo mi je zla nanela u nastavku ove divne priče, u okruženju vatre, oružja i krvi i ja moram da odlazim. Staje sve.

Slavko Banjac Foto:ATA Images/Antonio Ahel

Kako je otkrio, zbog odbijanja stvari koju nije smeo, nestao je za 24 sata sa scene.

- Biću vrlo kratak. Odbio sam ponudu najjače političke strane koju nisam smeo da odbijem, nisam znao da ne smem da odbijem. Da me je neko pripremio, da mi je neko pričao, ja bih drugačije to uradio. Ja sam samo rekao ‘nemojte mene, pustite mene samo da pevam’ ali to nije pilo vodu. Tog trenutka se sve ruši, ceo moj sistem, vizije, i sve nestaje, u tom periodu sam uglavnom bio u Crnoj Gori. Beskrajno sam zahvalan prijateljima koji su me prihvatili za života.

Ipak, na pitanje o kojoj se tačno partijskoj grupi radi, nije želeo da precizira:

- Sad ću da ti kažem, ja sam čuo ko je pevao Slobodanu Miloševiću, ovo prvi put pričam. Nikada nisam bio član nijedne partije, niti me je to interesovalo, ali ako pevamo, onda pevamo svima i nema žestokog kriminalca tih godina kom nisam pevao i veliki respekt prema njima. Oni su u nekom svom svetu, siva zona, žestoki i tako dalje. Ali kada pevamo, pevamo čoveku, ja sam pevao Slobodanu Miloševiću, nisam jedini. Posle pet godina me je pitao zašto se ti meni nisi javio. On nema pojma šta se desilo te noći kada sam odbio, mi se vidimo posle pet godina jer je insistirao da mu pevam. Mislio sam da me zezaju i službe i čuda i svi redom. Ovako me brišu iz njegovog okruženja, a on nema pojma. Ja to shvatam posle pet godina kada oni dolaze po mene i kažu mi da moram da pevam na rođendanu Slobodana Miloševića, ja im kažem ‘čekajte ljudi, nešto se ne poklapa’.

Na pomen Slobodana Miloševića, Banjac kaže:

- Ne, ta noć je bila jako čudna, Sloba je primetio da tu nešto nije u redu. Nije tu bilo priče ne znam kakve, niti mene interesuje.

Ističe da je ponuda bila fenomenalna, ali da je odbio - jer je morao da radi mnoge stvari za uzvrat.

- Niko nije verovao da ću ja to da odbijem jer je ponuda bila fenomenalna, ali bih morao da mnoge stvari radim. Ne mogu da kažem šta je bila ponuda.

Na kraju je ipka otkrio da je u pitanju bila ženska osoba, ali da te osoba više nije živa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    6. maj 2024 | 15:48

    Mira........ko drugi.......ona je uništila i njega i decu .........

  • Anna

    7. maj 2024 | 14:36

    Ja sam išla u jednu novobeogradsku osnovnu školu, i mi smo morali tih devedesetih, da idemo u Sava Centar na koncert dotičnog. To nam je bio deo školskog programa. Dobiješ neopravdani, ako ne ideš. Tako da si ti lepe pare tada zaradjivao. Sistem ti je dao, sistem je nešto i zahtevao.

  • Joffrey

    7. maj 2024 | 17:41

    Nešto se i u njegovoj priči takodje ne uklapa. Bio popularan 93',onda odbio da peva posle 5 godina,znamo ko je vršio vlast u to vreme,pa je logično da se njima zamerio. Ali od 2000g,kada su nastupile,,promene" pa do njegovog aktiviranja prošlo je podosta godina!? Ili je čekao da njegovi dodju na vlast?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA