≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Znate li šta dobija pobednik Evrovizije? Odgovor će mnoge šokirati

I. C.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikakav profit u materijalnom smislu

  • 5
Eurovision 2024 Teya Dora Foto: Filip Plavčić

Uoči finala Evrovizije 2024 koje se održava 11. maja, mnogi se pitaju koliko zaradi pobednik ovog muzičkog takmičenja.

Odgovor je verovatno neočekivan - pobednik ne zaradi ništa!

Jedina nagrada za prvo mesto i trijumf na najvećem muzičkom takmičenju jeste samo stakleni trofej.

Konkretno, od 2008. godine radi se o staklenom trofeju u obliku mikrofona. Pored toga, tu je i "čast da zemlja pobednika naredne godine bude domaćin prestižnog takmičenja".

Jedini način da pobednik dobije i neku novčanu nagradu zbog pobede jeste da ga nagradi vlada njegove države koju je predstavljao.

Primera radi, Končita Vurst je od Austrije dobila 2,5 miliona evra, a Marija Šerifović od tadašnje vlasti i predsednika Borisa Tadića bombonjeru.

- Kroz istoriju smo to mogli da vidimo, bilo da je u pitanju muzika, umetnost, bilo koja od tih sfera koja zaslužuje bilo kakvu vrstu oduženja, da se to gotovo nikada nije dešavalo. Tako da, meni to ne smeta. Ja sam svoju najveću zahvalnicu - aplauz, dobila od ljudi koji su tu već punih 20 godina, koji zajedno sa mnom stare. Što se države tiče, to me nešto previše ni ne interesuje, sve sam sama sebi obezbedila i omogućila, ne bi me nešto posebno razgalilo. Da, sećam se šta je gospodin Tijanić tada rekao (predložio je da Marija dobije 80.000 evra kao i sportisti na Olimpijadi), to se nije dogodilo, ja sam otišla na prijem ili kako se to već zvalo, kod tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. On je pitao: "Šta mogu da učinim za Vas?". Šta da mu kažem?! Ne treba ništa da učinite, mislim šta ćete da učinite, ja sam za Vas učinila više, ne treba ništa za mene da učinite. Dobili smo kravatu i bombonjeru, that's it, eto, to je jedina istina - rekla je Marija na ovu temu za Telegraf.rs i naš podkast "Petkast", pa dodala:

- Ne nosim kravatu! (smeh) To je bilo za menadžment. Za mene samo bombonjera. Ma, nema veze. Ma, koga briga, ej, ne treba meni niko da kaže "hvala"! Ja sam to učinila za naš narod, da budemo makar jedan dan u godini, ponosni, preponosni, Srbi, Balkanci, šta god.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    10. maj 2024 | 22:30

    Svojim radom zaradila za sebe, svaka čast! Predstaviti svoju zemlju u najboljem svetlu, je veće priznanje i uspeh

  • uradila za narod

    10. maj 2024 | 21:55

    ko ima korist ti ili narod

  • Milorad

    11. maj 2024 | 01:18

    Ja mislim da pobednik dobija peceno prase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA