Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se javni servis Holandije o diskvalifikaciji: Predložili smo rešenja... Kazna je nesrazmerna incidentu

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle silnih peripetija koje prate 68. Evroviziju, oglasila i nacionalna televizija Holandije

  • 2
Joost Klein Jost Klajn Evrovizija Malme Foto: Tanjug/AP

Holandski predstavnik, Jost Klajn, po odluci organizatora, diskvalifikovan je i večeras neće nastupiti u velikom finalu Evrovizije, saopštio je EBU.

Klajn je bio optužen od strane jedne članice produkcijske ekipe, nakon skandala koji se dogodio nakon njegovog nastupa u drugoj polufinalnoj večeri.

Posle silnih peripetija koje prate 68. Evroviziju, oglasila i nacionalna televizija Holandije, Avrotros, koja organizije njihovo takmičenje.

Izjavu prenosimo u celosti:

- Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije.

Juče i danas smo imali opširne konsultacije sa EBU i predložili nekoliko rešenja. Ipak, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. AVROTROS smatra da je kazna veoma teška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu. Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona fanova koji su bili toliko uzbuđeni zbog večeras. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo da se završi ovako - piše u saopštenju javnost servisa Holandije.

Inače, svi takmičari večeras zadržavaju svoje redne brojeve pod kojima su ranije najavljeni, samo neće biti broja 5, pod kojim je holandski predstavnik trebalo da nastupi.

Što znači, naša predstavnica Teya Dora zadržava broj 16.

Ipak, Holanđani mogu normalno da glasaju večeras, 11. maja, za svoje favorite za Pesmu Evrovizije, ali neće biti glasova za njihovog predstavnika.

(Telegraf.rs)

Video: Holanđani se vesele u press centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanin

    11. maj 2024 | 18:39

    Morali su da smisle neki razlog da ga sklone zato što je javno pokazao svoj bojkot Izraela. Licemerna Evropa sa dvostrukim standardima .

  • Aca

    11. maj 2024 | 19:57

    Srbija je uz holandiju. Nismo jedini koje nevole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA