Vreme čitanja: oko 2 min.

Urnebesne reakcije na pobednika Evrovizije, porede ga sa Simonidom Puhalo: "Pravda za nju, ima bolje noge"

I. C.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije našem narodu dugo trebalo da otkriju na koga ih Nemo podseća i da zbiju nove šale koje će zabaviti region

  • 1

Švajcarac Nemo je nakon pobede na 68. izdanju Eurosonga postao jedna od glavnih tema na društvenim mrežama širom Evrope i sveta, a našim ljudima nije dugo trebalo da mu pronađu "kopiju".

Tako je mnoge Balkance Nemo, koji se predstavlja kao nebinarna osoba, izgledom podsetio na Simonidu Puhalo iz legendarne predstave "Audicija", odnosno na bosanskohercegovačkog glumca Admira Glamočaka, koji je suknjicu skoro istog kroja nosio davne 1984. godine na premijeri pomenute predstave.

"Konačno i Simonida Puhalo da prođe audiciju i da pobedi", "Porodila se Simonida Puhalo", "Simonida ima bolje noge, hoćemo pravdu za nju", "Koliko smo ispred sveta. Simonida Puhalo je to sve znala", "Dokaz da smo sve prvi radili", neki su od brojnih komentara.

Predstava "Audicija" je u februaru 1986. godine stigla i na male ekrane, što je pomoglo jednom teatarskom delu da postane - fenomen.

Nakon što su osvojili srca Sarajlija, tadašnji studenti glume Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Branko Đurić i Željko Ninčić postali su imena koja je znala cela bivša Juga.

- Želim da vam se zahvalim. Nadam se da će ovo takmičenje ispuniti svoja obećanja i nastaviti da se zalaže za mir i dostojanstvo za svaku osobu na ovom svijetu - rekao je Nemo nakon pobede.

Nemo je švajcarski reper, pevač i muzičar koji svira violinu, klavir i bubnjeve. Ima 25 godina i deklariše se kao nebinarna osoba, odnosno ni kao muško ni žensko, već kao "ono".

Numera "The Code" kojom se predstavio pred Evropom, govorio upravo o tome.

- "The Code" govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac, ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba - istakao je predstavnik Švajcarske jednom prilikom.

Kada je izabran da predstavlja svoju zemlju, istakao je za njega to velika čast.

- Neverovatna je čast što mogu da predstavljam Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za celu LGBTQIA+ zajednicu - izjavio je Nemo.

(Telegraf.rs)

Video: Pobednik Evrovizije otkrio jednu stvar koja je mnogima promakla: "Bio sam uplašen! Pitali su me.."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA