Vreme čitanja: oko 1 min.

Snežana Đurišić ne zaboravlja Usniju i Tozovca, evo šta će uraditi u njihovu čast

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je prvi koncert iz serijala „Zvezde među zvezdama“

  • 1
Zvezde Granda Foto: Marko Jovanović

U Centru za kulturu "Vlada Divljan" 21. maja 2024. godine od 20 časova biće održan koncert u čast muzičkih legendi Usnije Redžepove i Predraga Živkovića Tozovca.

To je prvi koncert iz serijala „Zvezde među zvezdama“,  u kom će se publika imati priliku da se podseti ovih izuzetnih umetnika i njihove kulturne zaostavštine kojom su obeležili domaću estradu.

Usniju Redžepovu ublika pamti po hitovima kao što su „Samo pesma zna“, „Kazuj, krčmo džerimo“, „Ja sa juga, ti sa severa“, „Oko Niša kiša“, „Zbog tebe, mori Leno“ i drugim. Neke od najpoznatijih pesama Predraga Živkovića Tozovca jesu „Vlajna“, „Danče“, „Violino, ne sviraj“, „Donesi vina, krčmarice“, „Mađarica“, „Ljubavi moja tugo“, „Oči jedne žene“, „Ovamo, Cigani“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Tražiću ljubav novu“, „Uzmi sve što ti život pruža“ i druge.

Na koncertu u znak sećanja na Usniju i Tozovca pevaće Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Dragica Radosavljević Cakana, Renato Henc, Vesna Dimić, Ivana Tasić i Danilo Živković.

Izvođače će pratiti Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića, a voditelj programa biće Željko Stefanović.

Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“.

Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću - u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću - u novembru.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Rokvić se javno zahvalio Aleksandri i Filipu na donaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    14. maj 2024 | 16:29

    A Neda Ukraden......ona ipak ima zadnji selfi sa pokojnicom.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA