≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Miljković 3 puta krivično osuđivan, a sudija ga posle novog krivičnog dela danas pustio na slobodu

E. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo je saopštilo da će uložiti žalbu

  • 18
resenje tužilaštva Marko Miljković nakon saslušanja Foto: trece.ojt.rs , Antonio Ahel/ATAImages

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se zvaničnim saopštenjem nakon što je sudija doneo odluku da Marko Miljković bude pušten na slobodu.

Podatak iz saopštenja koji "bode" oči jeste taj da je Marko već tri puta krivično osuđivan, što bi trebalo da bude otežavajuća okolnost kada se donosi odluka o kazni zbog počinjenog novog krivičnog dela.

Međutim, iako je Marko počinio isto - napao službeno lice, za šta je predviđena kazna zatvora od 6 meseci do dve godine, njega je sudija danas, 15. maja, pustio na slobodu.

Saopštenje tužilaštva prenosimo u celosti.

"Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je dana 15.05.2024. godine saslušao uhapšenog M.M. (rođen 1983. godine) na okolnosti izvršenja krivičnog dela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru koje je izvršio dana 13.05.2024. godine u prostorijama policijske stanice Novi Beograd u koje je doveden jer je prethodno narušio javni red i mir u zgradi u kojoj stanuje na Bežanijskoj kosi, pa je pretio policijskim službenicima, vređao ih, sve vreme se oglušujući o njihove naredbe, nakon čega je pokušao fizički da nasrne na jednog policijskog službenika, dok je drugog rukom uhvatio za mali prst desne ruke i na taj način mu zadao laku telesnu povredu.

Okrivljeni je izjavio da nije siguran da li su tačni navodi krivične prijave i da se ne seća događaja u policijskoj stanici, jer je bio pod dejstvom alkohola.

Imajući u vidu da je u pitanju lice koje je ranije tri puta krivično osuđeno, dva puta za krivična dela sa elementima nasilja, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo dežurnom sudiji predlog da se prema okrivljenom odredi pritvor, koji predlog je odbijen. S obzirom na navedenu činjenicu Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će podneti žalbu na navedeno rešenje."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA