Vreme čitanja: oko 2 min.

"Marija Šerifović dok gleda kako Plenković daje 50.000€ Bejbi Lazanji, a ona dobila.." Hit fotka kruži mrežama

A. Š.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zezaju se ljudi na račun toga čime je nagrađena Marija koja je pobedila

  • 5
Marija Šerifović i Bejbi Lazanja Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATAImages, Profimedia/Shutterstock Editorial/Jessica Gow/TT

Hrvatski predstavnik Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja, završio je kao drugoplasirani na Evroviziji i za veliki uspeh koji je doneo svojoj zemlji, dobio je 50.000 evra od iste.

Međutim, on se u svom obraćanju zahvalio vladi Hrvatske i premijeru, ali zahtevao da se novac prosledi u humanitarne svrhe.

Naša jedina pobednica Evrovizije, Marija Šerifović, 2007. godine je dobila, od tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, bombonjeru i kravatu.

Na društvenim mrežama je viralna šaljiva fotografija kako se Marija, možda, osećala nakon odluke hrvatske vlade da novcem nagradi Bejbi Lazanju za postignuti uspeh na prestižnom takmičenju.

- Sećam se šta je gospodin Tijanić tada rekao (predložio je da Marija dobije 80.000 evra kao i sportisti na Olimpijadi), to se nije dogodilo, ja sam otišla na prijem ili kako se to već zvalo, kod tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. On je pitao: "Šta mogu da učinim za Vas?". Šta da mu kažem?! Ne treba ništa da učinite, mislim šta ćete da učinite, ja sam za Vas učinila više, ne treba ništa za mene da učinite. Dobili smo kravatu i bombonjeru, that’s it, eto, to je jedina istina - rekla je Marija jednom prilikom, pa dodala:

- Ne nosim kravatu! (smeh) To je bilo za menadžment. Za mene samo bombonjera. Ma, nema veze. Ma, koga briga, ej, ne treba meni niko da kaže ‘hvala’! Ja sam to učinila za naš narod, da budemo makar jedan dan u godini, ponosni, preponosni, Srbi, Balkanci, šta god, piše Nova.rs.

Podsetimo, Bejbi Lazanja se oglasio nakon što je od Hrvatske zbog sjajnog plasmana na Evroviziji 2024 nagrađen sa 50.000 evra, i nagradu odbio.

- Zahvaljujem se hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000€. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatska Vlada donira 25.000€ Zavodu za pedijatrisjku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Cepulic". Nadalje, ostalih 25.000€ voleo bih da doniram Zavodu za pedijstrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju krvotoknih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala.

Inače, vest o nagradi saopštio je upravo tehnički premijer Andrej Plenković.

- Iskrena čestitka Marku Purišiću umetničkog imena Bejbi Lazanja na fascinantnom uspehu na Evroviziji gde je osvojio najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mestu. To je najveći uspeh samostalne Hrvatske od onog nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspeha jednog mladog čoveka i mi mu zaista želimo puno, puno uspeha u daljem radu - rekao je Plenković na 306. sednici Vlade, prenose hrvatski mediji.

(Telegraf.rs)

Video: Šerifović upriličila žurku za krštenje sina: Ludilo trajalo do ranih jutarnjih sati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    18. maj 2024 | 08:12

    Ali si zato od grada Kragujevca dobila tadašnju novu Zastavu 10 (čitaj Punta)

  • Darija

    18. maj 2024 | 08:31

    A što država da daje estradnim zvezdama kad su oni ti koji najviše kradu i zakidaju državu? Imaju vile a prijavljivaju prihode od par stotina € mesečno. Srbija nagrađuje sportiste, i za razliku od Hrvatske, kod nas zaslužni sportisti imaju penziju, isto je i sa nacionalnim penzijama koje se dodeljuju kompozitorima i pevačima koji su dali neki doprinos za kulturu Srbije. Evrovizija nema nikakvu umetničku vrednost, "parada pijanstva i kiča".

  • Pedja

    18. maj 2024 | 12:04

    Uvek bila alava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA