Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se mama dečaka koji se leči u bolnici kojoj je Bejbi Lazanja donirao 25.000€: Evo šta mu je poručila

A. Š.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona se oglasila na društvenim mrežama povodom njegovog gesta

  • 7
Baby Lasagna Foto: Printskrin/HRT1

Hrvatski predstavnik Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja, dobio je od države 50.000 evra, zbog odličnog plasmana na Evroviziji 2024.

Međutim, on je odlučio da tu nagradu preusmeri na dve bolnice kojoj su novčana sredstva potrebnija, a jedna dama po imenu Sonja kojoj se sin leči baš u jednoj od tih ustanova, oglasila se dirljivom porukom.

- Kao mama jednog mališana koji se godinama leči na Zavodu Mladen Ćepulić, nemam reči za Markov gest. Zapravo, imam: "Bravo, hvala ti i srećno šta god radio u životu" - poručila je ona na platformi "X".

Reči hvale i pozitivnih komentara su se samo nizale ispod objave.

Podsetimo, Marko se u svom obraćanju zahvalio vladi Hrvatske i premijeru, ali zahtevao da novac prosledi u humanitarne svrhe.

- Zahvaljujem se hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000€. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatska Vlada donira 25.000€ Zavodu za pedijatrisjku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Cepulic". Nadalje, ostalih 25.000€ voleo bih da doniram Zavodu za pedijstrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju krvotoknih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala.

Inače, vest o nagradi saopštio je upravo tehnički premijer Andrej Plenković.

- Iskrena čestitka Marku Purišiću umetničkog imena Bejbi Lazanja na fascinantnom uspehu na Evroviziji gde je osvojio najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mestu. To je najveći uspeh samostalne Hrvatske od onog nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspeha jednog mladog čoveka i mi mu zaista želimo puno, puno uspeha u daljem radu - rekao je Plenković na 306. sednici Vlade, prenose hrvatski mediji.

(Telegraf.rs)

Video: Ludnica u hali u Malmeu kad je nastupao Bejbi Lazanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    17. maj 2024 | 16:46

    RETKO DOBAR I POŠTEN ČOVEK!!! SVAKA ČAST!!!!

  • sreca

    17. maj 2024 | 17:04

    Bravo ,bravo,bravo suze su mi krenule na oci!Svim malisanima koji boluju bio od koje bolesti zeli brzo brzo ozdravljenje

  • mostar

    17. maj 2024 | 16:31

    ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA