"Što bih odbio nešto za šta sam krvario": Veljko Ražnatović progovorio o nacionalnoj penziji

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

"Niti znam, niti ulazim u to, negde je priča da ćemo svi dobiti nacionalnu penziju", rekao je on

Bokser i sin pevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović, ostvario je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u boksu i osvojio bronzanu medalju, a usledila je i novčana nagrada koju je donirao u dobrotvorne svrhe.

Međutim, spekulisalo se u domaćim medijima da je Veljko za sebe zaradio i još jedan značajan benefit - nacionalnu penziju, ali, ipak, to neće biti slučaj.

Pravo na nacionalnu penziju dobijaju sportisti koji su osvojili medalje na kontinentalnim takmičenjima u discplinama koje su olimpijski sport, a iako je boks na Olimpijskim igrama, kategorija u kojoj se borio Veljko Ražnatović - nije.

Ovim povodom oglasio se i sam Veljko.

- Niti znam, niti ulazim u to, negde je priča da ćemo svi dobiti nacionalnu penziju, negde je priča da samo olimpijske kategorije dobijaju, ali digla se velika pompa oko toga, osim ako vi hoćete da uzmete nacionalnu penziju, evropsko prvenstvo je 2026. godine. Nacionalna penzija kreće tamo od 40. ja mislim. To je to, ja sam odradio šta sam imao. Baviću se poljoprivredom, što bih odbio nešto za šta sam krvario. 86 kilograma nije olimpijska kategorija, 92, 71, 80, to su olimpijske kategorije i naravno super teška.

Ražnatović je prokomentarisao i svoje protivnike sa prvenstva.

- Bili su izvanredni ljudi, šampioni svojih država u prvom kolu, protiv Stivena Asa iz Estonije, u drugom kolu protiv Jakova on je Maldavac, sa njim sam imao meč za medalju i u trećem kolu protiv prvaka sveta i sad trostrukog prvaka Evrope, dobro je bilo klepanje, jeste da sam izgubio - rekao je on, pa dodao:

- Da sam malo bio svežiji bih ga sigurno još više ugrozio. U pet dana ja sam imao tri borbe, on samo jednu sa mnom. Pa dobro - istakao je bokser u podkastu "Lagani podkast".

Podsetimo, Bogdana i Veljko dobili su trećeg sina, 14. maja, a ponosni roditelji su najmlađem nasledniku dali ime Isaija.

Tim povodom je odmah organizovana i velika proslava u vili u Ljutice Bogdana gde se okupio veliki broj Cecinih kolega sa estrade, ali i porodičnih i Veljkovih prijatelja.

Za zabavu gostiju bili su zaduženi Petar Mitić i njegova supruga Ivana Pavković, ali su se za mikrofonom, kako obično biva, smenjivali gotovo svi koji su pristustvovali kao što su Maja Berović, Dušan Kurtić, Viki Miljković sa suprugom, i mnogi drugi.

U jednom trenutku se i Ceca latila mikrofona i zapevala svoje najveće hitove, ali je pravi spektakl nastao kada joj se pridružila i koleginica Maja.

Inače, mesecima se pričalo da su Bogdana i Veljko odlučili da im se treći sin zove Ilijan, ali su se u poslednjem trenutku predomislili.

Dečak je dobio ime Isaija, inače staro biblijsko ime što znači "Bog je spas", "Božija pomoć".

(Telegraf.rs)

Video: Veljko izveo Bogdanu i sina iz porodilišta, ali kroz garažu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    19. maj 2024 | 09:10

    I vojnici su 99te krvarili pa su dobili ništa...

  • Колубара

    19. maj 2024 | 09:23

    Крваве рудари 40 г.до пензије...а не 9 минута..не можеш ти то да схватиш...🐩

  • PERA

    19. maj 2024 | 08:59

    Slažem se da sportisti ako osvoje medalju na velikim takmičenjima dobiju imaju sasvim više nego dobre nagrade bonus malo im je šta ???? .. a NE nacionalnu penziju gde to ima još u svetu tipa sportisti,pevaljke i slični.. da dobiju ovo.. time se svi građani ponižavaju koji su krvarili 40 godina radili svaki dan a dobiju 30-40000 penziju .. velika sramota za državu !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA