Vreme čitanja: oko 2 min.

Toni Montano se tukao sa Rambom, bodrio ga Oliver Mandić: Još uvek se priča o tome iako je prošlo 30 godina

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još uvek se prepričava njegov egzibicioni bokserski meč

  • 0

Velibor Miljković, svima mnogo poznatiji kao Toni Montano je preminuo danas, 22. maja u 62. godini.

Osim muzike, bio je poznat i kako neko bez dlake na jeziku, a još uvek se prepričava njegov egzibicioni bokserski meč sa Rambom Amadeusom koji se odigrao pre 30 godina, odnosno 1994.

Organizator "obračuna" bio je tadašnji predsednik FK Železnik Jusa Bulić, koji je na stadion doveo i lava iz Beogradskog zoološkog vrta koji je bio u kavezu, jer je nadimak njegovog kluba bio Lavovi.

Izveštaj sa ovog egzibicionog boks meča prikazan je na prvom programu tadašnje RTV Beograd. Toni i Rambo su imali meč po pravilima boksa u tri runde, bez laži i prevare. Kako su tada gledaoci komentarisali - pravo boksersko šibanje i makljanje.

Meč se navodno odigrao zbog Tonijeve izjave prilikom gostovanja u emisiji kod Milovana Ilića Minimaksa, kada je rekao da da bi sa svakim narodnjakom izašao na boks meč. Tu se prepoznao Rambo, te je spektakl ubrzo i organizovan.

Fizički vidno nepripremljeni, ali sa velikom željom za dobrim boksom, obojica su malaksali su pre isteka vremena i odlučili da prekinu meč zagrljajem.

Ringovni sudija Dušan Prelević Prele nije imao ništa protiv, pa je odlučio da obojicu boksera proglasi pobednicima. Inače, na Tonijevoj strani, odnosno u njegovom timu je bio i Oliver Mandić.

"Mi se nismo boksovali, pod broj jedan, već smo pravili jedan spektakl. Sve ovo je bilo za narod. Mi se znamo dosta dugo, sa estrade... Ali, muški da je bilo, jeste", izjavio je Toni Montano.

Posle toga, izjavu je smejući se dao Rambo Amadeus:"Ubi me budala! Bilo je žestoko. Toni je odličan borac", rekao je on.

Podsetimo, kako Kurir saznaje, upućena patrola na licu mesta zatekla Miljković Snežanu, sestru od strica preminulog Miljković Velibora poznatijeg pod umetničkim imenom Toni Montano, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i da nije otvarao vrata stana. Angažovali su bravara koji je otvorio stan, gde je u fotelji zatečen muzičar. Na lice mesta izašla ekipa SHMP koja je konstatovala smrt. Uviđajna ekipa izvršila uviđaj i zapečatila stan. Nema tragova nasilne smrti. Telo vozilom saniteta preveženo na ISM.

(Telegraf.rs)

Video: Preminula Slađana Milošević: Pesmama je rušila mnoge tabue, a izgledom je pomerala granice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA