Vreme čitanja: oko 3 min.

"Nije bio psihički dobro, zatekli ga na fotelji, ubila ga je...": Komšije za Telegraf o smrti Tonija Montana

A. Š.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Komšije tužne zbog smrti rok legende

  • 3
Toni Montano stan zgrada ulaz Foto-montaža: Telegraf.rs, Youtube/Danilo Krajišnik

Pevač Miljković Velibor poznatiji kao Toni Montano pronađen je mrtav danas, 22. maja, u svom stanu u Beogradu.

Tužne vesti je za Telegraf potvrdila je i prva komšinica.

- Dolazila je policija, forenzičari i hitna pomoć jer su ga zatekli na fotelji. Sestra od strica ga je zvala ali se nije javljao. Stan je prodao i trebalo je da se preseli u Leskovac jer tamo ima ogromnu porodičnu kuću. Videla sam ga pre par dana, došao je po stvari jer je krenuo da se iseli, izašao je sa nekim torbama. On nema nikog, otac i majka su mu umrli koji su bili divni ljudi. On u poslednje vreme psihički nije bio dobro. Do jednog perioda je bio super komšija, skroz okej, onda je malo psihički posrnuo, bolest je čudna stvar, pogotovo te vrste. Svi su njemu pomagali, nije bio usamljen sa te strane. Nekad je umeo da bude prek i prgav, ali verovatno zbog te samoće. Toni nije imao ljubav i pažnju i zbog toga nije bio psihički dobro poslednjih dana, samoća ga je ubila. Šteta, bio je velika zvezda i mogao je da ide u jednom lepom pravcu, ali je posrnuo - rekla je ona, dok je druga komšinica, starija žena, potvrdila da je dolazila policija.

- Njega ne poznajem lično, stara sam za druženje, ali smo ga ovde svi voleli. Komšinica mi je rekla da je ovde dolazila i policija - rekla je gospođa.

Podsetimo, ekipa Telegrafa otišla je do njegove zgrade, a ispred stana zatekli smo potpuni "haos".

Naime, ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo vlada sablasna tišina i muk, a ispred vrata stana u kojem je živeo zatekli smo poruke i bravu koja je razvaljena.

Stan je zapečaćenj od strane pripadnika MUP-a, a na vratima smo zatekli i poruku koja mu je ostavljena na ceduljici.

- Toni, javi mi se. Nisi dostupan - piše na ceduljici.

Inače, upućena patrola koja je na licu mesta zatekla Miljković Snežanu, sestru od strica preminulog Miljković Velibora inače estradnog umetnika poznatijeg pod umetničkim imenom Toni Montano, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i da nije otvarao vrata stana, gde su angažovali bravara koji je otvorio stan, gde je u fotelji zatečeno beživotno telo pomenutog Velibora.

Na lice mesta izašla ekipa je Hitne pomoći koja je konstatovala smrt.

Uviđajna ekipa izvršila uviđaj i zapečatila stan. Nema tragova nasilne smrti. Telo vozilom saniteta preveženo na ISM - navodi se u saopštenju, prenosi "Kurir".

Podsetimo, Miljković je započeo karijeru kao pevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila. Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pesme pank rok grupe Ramons, ali i svoje. Bend je prestao sa radom 1985. godine, a deo materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda. Toni Montano je 2012. godine okupio grupu beogradskih muzičara, kako bi krenuo na povratničku turneju. U sastavu su se našli Edi Salvatore (ritam gitara), Santos Trafikante (vodeća gitara), Vićenco de Mora (bas gitara) i Emilio Horhas (bubnjevi). Montano i bend su prvi put nastupali na pomenutom pivskom festivalu na kome je i snimljen upravo objavljeni materijal.

(Telegraf.rs)

Video: Na vratima potresna poruka: "Javi mi se...": Telegraf ispred stana u kojem je pronađen Toni Montano

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VD

    22. maj 2024 | 22:08

    Poednji pozdrav generaciji i vremenu kada se pevalo "Deset godina" i islo na koncerte Toni Montana i Pedje D Boy na Kališu. Zaboravljen je bio ali iza njega ima nas koji imamo uspomenu na njegovu muziku i izvodjenje.

  • Eva

    22. maj 2024 | 23:40

    Nezaboravan je i jedan jedini Toni Montano, to su bile pesme, to je bila muzika.

  • Mnogo je kume...mnogo je

    23. maj 2024 | 07:59

    Neka ti je laka zemlja!!!Do suza si znao i da me nasmeje i zabaviš 😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA