Zarađivao je džakove para, a danas živi od penzije od 30.000 dinara: Život srpskog pevača se preokrenuo

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Danas živi veoma skromno

Pevač Rade Jorović danas živi od penzije koja iznosi oko 30.000 dinara.

Jorović je sa ponosom pričao da je nekada zarađivao džakove para, a sada živi potpuno skromno.

- Sećam se jedne svadbe, bilo je nas 50 muzičara i pevača, prešli smo tad 50.000 maraka, ali smo svi delili po rangu", opisao je jednom prilikom Rade.

Poneki dinar ipak i dalje zarađuje od muzike.

- Imam malo tantijema od izvođačkog prava, malo i koncerata pa se skupi dovoljno. Uvek se setim i kad imam i kad nemam ko sam bio i ko sam sad. Samo se setim one faze kad sam bio niko i ništa i kažem - polako. Sve će biti. E sad dokle ću da živim ne znam. Hvala Bogu neka bude 105 pa opet - ispričao je ranije Rade Jorović.

Kao mali slušao je izvornu muziku koju su pevali njegov otac Ljubomir i majka Ljubinka sa prelima i poselima sa komšijama i rođacima. U to vreme bio je opsednut muzikom - pravio je sebi harmonike od hartije, crtao mikrofone, prepisivao tekstove narodnih pesama, vežbao na usnoj harmonici i pravio frule od zove.

Najviše je voleo da peva, naročito na jednom proplanku čuvajući ovce pored reke Morave. I danas voli da ode tamo i da se natpevava sa prirodom. Kao srednjoškolac od đačke plate kupio je od jedne stare bake oko 40 godina staru harmoniku koju mu je otac kasnije razbio, ne želeći da mu sin bude pevač i "probisvet". Na odsluženju vojnog roka u Sarajevu bio je nagrađivani vojnik i najbolji vodeći glas u laganim strojevim koracima. Po povratku iz armije Rade se potpuno posvetio muzici, piše na "Biografija.org".

(Telegraf.rs)

Video: Albino: Pesma "Šećeru" je remek delo, ali omiljena saradnja mi je sa Miletom Kitićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meka duša

    15. jun 2024 | 15:14

    'Zarađivao džakove para a sada živi skromno'. Jao srce mi se cepa. Treba čoveku kao i nekim drugim pevačima dati nacionalnu penziju, nije u redu da živi skromno.

  • Pobor

    15. jun 2024 | 15:02

    Jel platio porez?

  • laki

    15. jun 2024 | 15:06

    Taj Jorovic je vec dosadan sa tim kukanjem u vezi penzije,trebao je da uplacuje vise za penziju,uostalom ima sinove koji mogu da ga pomognu a i veliku kucu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA