Naš muzičar imao 128 kg, pa smršao 40: Evo kako se prepolovio, a ovo posle jela nikad ne uzima

A. Š.
A. Š.    
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Harmonikaš Aca Sofronijević otvoreno je progovorio o jednoj od najtežih faza u svom životu - borbi sa viškom kilograma.

Muzičar je 2008. godine imao je čak 128 kilograma i nije mogao sam da se sagne da zaveže pertlu.

- Trenutak kada sam odlučio da povedem računa o sebi desio kada više nisam mogao da se sagnem da zavežem pertlu, mama mi je pomagala. U tom trenutku imao sam 128 kilograma, to je bilo 2008. godine - počeo je priču Sofronijević i priznao da mu sam početak nije bio lak.

Moravsko predvečerje Foto: Telegraf.rs

Uprkos velikoj ljubavi prema hrani, koju, kako kaže, vuče još od detinjstva, Sofronijević je odlučio da okrene novi list.

- Ja zaista volim da jedem, mislim da sam to nasledio od majke (smeh). Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“ i naše svirke trajale su do dva, tri sata noću. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo na ogromnu picu ili metarsku palačinku i te ogromne količine hrane uz nespavanje, ne treniranje i stres dovele su do toga da sam ja konstantno jeo - iskreno je rekao Aca.

- Proces promene je dugotrajan i zaista nije lak. Međutim, ja imam veliku želju i volju za životom jer sam video koliko je loše biti gojazan i kako ne možeš ništa da uradiš... Početak moje dijete u smislu zdrave ishrane bio je da se obročim. Trudim se da uvek imam mnogo salate i trudim se da izbegnem da vezujem hleb sa ugljenim hidratima i nikad ne uzimam slatko posle obroka - rekao je Sofronijević.

Aca Sofronijević Prinskrin: Instagram/sofronacc

Danas, Aca je potpuno promenio životne navike. Umesto kasnih obroka i teške hrane, jede zdravo i umerenije.

- Doručak su uglavnom neke kašice od heljde sa kombinacijama smrznutog voća, jaja, napravim neku salatu dobru, humus često pravim, integralni hleb, heljdu obožavam i super je varim i uglavnom je kod mene heljdin hleb. U zavisnosti od toga šta je bio doručak užina je uvek su te neke voćne stvari ili štanglica čokolade ili dve urme - otkrio je harmonikaš u emisiji "RTS Ordinacija".

- Za ručak se uvek trudim da imam nešto kuvano, uvek se trudim da to bude grašak ili sočivo ili pasulj koji vezujem sa jednim parčetom integralnog hleba. Meso sam naučio da je meni dovoljno 150 grama mesa maksimalno i ja sam apsolutno sit. Dva, tri puta nedeljno jedem meso, dva, tri puta jedem ribu ostalo je ta neka biljna hrana i uvek neka lagana večera - pričao je Sofronijević.

(Telegraf.rs)

Video: Rutovćeva sestra plače i ljubi spomenik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA