
Novak i Jelena Đoković nikada ne jedu ovo! Zabranjena namirnica u njihovoj kući, a evo čime je zamenjuju
Novak Đoković, najbolji srpski teniser i jedan od najvećih svih vremena, godinama unazad pobeđuje ne samo na terenu, već i kada je zdravlje u pitanju.
Iako ne voli da ga etiketiraju kao vegana, priznaje da mu je ishrana "bazirana na biljkama" i da je upravo to jedan od razloga zbog kojeg i dalje igra vrhunski tenis bez pada u formi.
U ishrani, Jelena Đoković i Novak ne koriste šećer, ali teniser ne beži od ugljenih hidrata - svakodnevno jede bezglutenske paste i nudle koje mu daju neophodnu energiju.
Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut.
Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.
Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetovala je ona jednom prilikom - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline.
Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.
Zdrav način života kod Đokovića nije pomodarstvo, već sistem koji funkcioniše - a rezultati na terenu to i potvrđuju.
(Telegraf.rs)
Video: Tea Tairović nakon koncerta u Zagrebu: "Zbunjena sam! Imala sam 'blackout' kad sam izašla na scenu"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.