SVAKA ČAST: Mladi lečeni od raka sade drvored za svoje drugare!

Drvored koji će 28. marta u 11.00 časova u parku Milutina Milankovića na Vračaru posaditi mladi lečeni od raka iz Udruženja "Mladice" moći će da vide deca sa obližnjih terasa odeljenja dečjih onkologija

  • 1

U petak, 28. marta u 11.00 časova, u parku Milutina Milankovića na Vračaru mladi lečeni od raka okupljeni pod okriljem Udruženja "Mladice" posadiće drvored Sibirskog bresta i Japansku trešnju.

Drvored će, pored kiseonika kojim će ovo drveće oplemeniti prostor za svakoga, biti vidljiv deci i mladima sa obližnjih terasa odeljenja dečjih onkologija na kojima se leče "Mladice".

Ovim je uspostavljen materijalni trag vršnjačke podrške koji je naša misija. Drvored "Mladice" pored sve dece, posebno je posvećen i svim bivšim, sadašnjim i budućim "Mladicama" i onima koje nećemo nikad zaboraviti, a japanska trešnja će krasiti sam ulaz u UDK.

"Mladice", mladi lečeni od raka u detinjstvu, od 2012. sami uspešno vode Internet radio "Mladice" i pružaju vršnjačku podršku svojim saborcima koji se trenutno leče na dečjim onkologijama u Srbiji.

Mladice ovom akcijom podižu svest javnosti o malignitetu kod dece i mladih, i aktivno traže svoje pravo da žive u zdravijem svetu koji poštuje prirodu i ima više zelenila, svet u kojem mislimo i oslanjamo se jedni na druge, razumemo se bolje i delimo svoja iskustva, posebno borbe sa malignitetom jer "Ako možemo mi - možeš i ti"!

Mesec mart je svetski mesec borbe protiv raka. Ovu akciju organizuju udruženje Čika Boca i neformalna grupe "Mladice", uz pomoć JKP Zelenilo Beograd koje je obezbedilo kompletnu logistiku, Green Day koji nam je poklonio kvalitetne sadnice i VIP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarajaj

    27. mart 2014 | 18:00

    Svaka cast... Zelim im svima brzo izlecenje, da dugo dugo godine uzivaju u carima zivota, da ih prati radost i sreca... Gore glavu, leka ima i ja sam prosla golgotu raka pluca i evo jos uvjek sam sa vama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA