≫ 

Autorka knjige o Luni Đogani otkriva sve što niste znali: Sadržaj, broj strana, da li blogerka zna za knjigu i ko će je sve pročitati pre objave (FOTO)

Kako saznajemo, knjiga će biti prevedena i na engleski jezik

  • 82

Poslednjih dana se uveliko priča o knjizi Lune Đogani iza koje stoji Emina Smajić, devojka iz Doboja, koja živi i radi u Sarajevu i koja je, kako kaže, tek završila studije i nije afirmisani novinar. Sarajevo je njena ljubav, a nama je otkrila pojedinosti u vezi sa knjigom "Igra sudbine" koju je napisala.

Kako saznajemo, promocija knjige na kojoj Emina radi od marta biće uskoro. Prva promocija biće u Beogradu, a potom su u planu i drugi gradovi u Srbiji i regionu.

- Knjiga će biti objavljena nakon prve promocije, koja će biti realizovana nakon što sve tehničke stvari završimo. Knjigu sam počela pisati još dok je trajala Zadruga 1, odustala sam zbog toga što se pojavilo nekoliko devojaka sa pričom da su knjigu već napisale. Ja sam nastavila pisati, ali nisam imala nikakve planove. Inače se bavim pisanjem - kaže Emina.

- Knjiga opisuje ljubavnu priču Lune, a kroz tu ljubavnu priču se prožimaju mnoga životna pitanja i tokovi. Kreiranje ličnosti, odnosi sa ljudima, svest, podsvest. Takođe se na neki način opisuje koliki je uticaj medija na svest čoveka. Oni koji budu čitali pronaći će se kroz igru reči. Ovo je zaista nešto na čemu dugo radimo i nije knjiga trenutka. Svi kompetentni ljudi su dali pozitivnu ocenu. I nije knjiga o rijalitiju. Ja sam kao inspiraciju uzela Luninu ljubavnu priču, ali nikoga nisam prozivala niti omalovažavala - objašnjava Emina za Telegraf.

Emina Smajić, devojka koja je pisala knjigu o Luni/ Foto: Instagram/emina3983

Kako nam je rekla, Emina je kraj knjige napisala dan pre nego što su mediji objavili deo teksta iz knjige, jer nije znala kako da je završi.

Knjiga će prema proceni lektora imati oko 250 strana, a ono što će činiti njen sadržaj je sledeće:

- Lunine slike

- pesma o Luni

- pozitivni komentari

- posvete i još puno toga.

Luna Đogani/ Foto: Marko Jovanović

Osim toga, kako ekskluzivno saznajemo, knjiga Lune Đo će biti prevedena i na engleski jezik, a oba izdanja biće istovremeno objavljena.

- Postoji žena koja je profesorka u Americi i koja je preuzela projekat, jer je tematika prihvatljiva - kaže Emina.

Naravno, ono što na kraju sve zanima jeste da li je Emina upoznala Lunu čiji je veliki fan i da li će glavna junakinja njene knjige imati priliku da je pročita, s obzirom na to da je u Zadruzi.

Luna Đogani/ Foto: A. Nalbantjan

Da li si upoznala Lunu?

- Nisam. Na žalost. Sa njenim roditeljima sam tek stupila u kontakt kada sam dobila dizajn naslovnice. Kontaktirala sam ih da zajedno izaberemo. Oni su bili skeptični kada se to pojavilo u medijima, jer se mnogo devojaka tako javilo, pa nestalo. Ali kada su videli da knjiga zaista postoji, da se radi na tome, podržali su me.

Zna li Luna za knjigu?

- Luna još uvek ne zna. Saznaće. Nisam imala komunikaciju sa njom. Sve što me zanimalo sam dobila od njene prijateljice Vanje. Naravno da će tu biti stvari koje nisu poznate javnosti, ali neće nikoga ugroziti.

Neće pročitati knjigu pre objave?

- Ona ne, njeni roditelji da, i njihovi saradnici. U knjizi je sve ono što je bilo u javnosti, ali kroz pozitivan kontekst i bez negativnih likova. Naravno da ih ima i čitaoci će ih prepoznati kroz igru reči.

Luna Đogani/ Foto: A. Nalbantjan

Veliki intervju Slobodana Radanovića o tome da li je Lunu ostavio jer je romkinja i da li se oseća krivim zbog Kijine bolesti pogledajte OVDE.

(Branka Bajić/b.bajic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lado

    9. novembar 2018 | 17:15

    A bice i pozitivnih komentara? Gagi, Anabela, Gordana Vrucini i jos cetvoro, petoro...puna kapa.

  • Cica

    9. novembar 2018 | 17:30

    Ko ce Gagiju da procita knjigu?

  • oo

    10. novembar 2018 | 22:47

    Majko mila, pa gospodjica spisateljica je jos detinjastija nego sto sam pretpostavila. Mora da je neki multi-nadri -talenat i genije, cim je uspela da za tako malo godina stekne sve te silne titule! Naravno, nikako nesme da nam se omakne da izostavimo i aktuelnu, tj. da je gospodjica novopeceni pisac. A eto dohvati se i malo slave i postade takoreci preko noci poznata, malo li je! To sto se „proslavila“ time sto joj je glavna junakinja knjige devojka koja je za samu sebe izjavila sledecu recenicu: „Ja sam ponizenje i blam veka Luna Djogani“, joj ocigledno nije zasmetalo, tj. pre bi se reklo da je odusevio lik i delo Lune Djo, govori o karakteru i razmisljanju gospodjice Smajic. E sada sabiramo dva i dva i po nekoj nelogicnoj logici dobijamo sledeci rezultat: NULA! Kakav glavni lik, takva i spisateljica, dno dna, sramota, nemoral i totalna zastranjenost po pitanju svega sto je ljudsko i posteno (sto se odnosi i na gospodju mamu, koja je i glavna karika u ovoj blamazi).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA