≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neviđeni uspeh Maše Anić: Primljenja u NDT, najveću kompaniju savremenog plesa

Vreme čitanja: oko 1 min.

“ Zahvaljujem se svima koji su radili sa mnom i verovali u mene, a ja ću na najvecim svetskim scenama predstavljati Srbiju na najbolji način”, izjavila je naša šampionka u savremenom plesu.

  • 1
Maša Anić Foto: Dušan Jauković

Tokom godina, kroz tekstove na portalu Telegraf.rs, imali ste priliku da se uverite kakva dostignuća je postigla šampionka u savremenom plesu Maša Anić. Njeni snovi se korak po korak ostvaruju, a sada je načinila još jedan podvig vredan divljenja.

Kako saznajemo, Maša Anić je primljena u NDT (Netherlands Dance Theater), najveću kompaniju savremenog plesa. Inače, niko sa ovih prostora nije postao deo ove kulturne organizacije.

Slikovito, ono što je Real Madrid u fudbalu, Vimbldon u tenisu, to je NDT u ples.

Maša je bila hrabra i otišla na audiciju sa samo 17 godina. U najuži izbor za live audiciju u Hagu je ušlo 140 plesača i oni su se borili za samo 4 mesta. Maša je uspela i postigla veliku stvar, kako za sebe, tako i za Srbiju.

Trenutno je ubedljivo najmlađi član kompanije. Maša je tako ispunila obećanje dato nastavnicima, trenerima, roditeljima...

"Zahvaljujem se svima koji su radili sa mnom i verovali u mene, a ja ću na najvecim svetskim scenama predstavljati Srbiju na najbolji način”, izjavila je za Telegraf.rs naša šampionka u savremenom plesu.

Nederlands Dans Theater Nederlands Dans Theater Foto: Shutterstock

Maša je svoje prve korake napravila u plesnoj školi "Dance Factory" u Beogradu i upravo zavrsava 4. razred srednje naletske škole  "Lujo Davičo".

Podsetimo, na Svetskom prvenstvu u Varšavi, koje je održano 2021. godine, naša reprezentacija osvojila je imspresivnih 15 medalja, a sjajna, neprevaziđena Maša Anić osvojila 6. svetsko zlato zaredom što nikad niko na planeti nije uspeo!

Srbija je tada ovim uspehom opet dokazala da je svetska plesačka velesila, a Maša Anić da je ženski plesački Novak Đoković.

Video: Maša Anić dokazala u plesu ono što je Nole u tenisu : Srbija ima svetske šampione u plesu

Video: Pamti, Srbijo, ovo ime: Maša Anić je svetska prvakinja u plesu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    6. februar 2023 | 17:36

    Bravo ... ne razumem ovaj moderni izraz u baletu ... divna vest. Secam se Asken Ataljanc koja je u NP "drzala "klasicni repertoar i odjednom se opredelila za moderni ples i kao publika zalim za tom odlukom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA