≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeo 15. Međunarodni dečji festival folklora "Licidersko srce" u Užicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

I ove godine biće organizovana humanitarna akcija „Licidersko srce deci“, a sredstva prikupljena prodajom liciderskih srca i festivalskih suvenira biće usmerena ka Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR

  • 0

Dodrodošlicom gradonačelnice Užica, Jelene Raković Radivojević, otvoren je jedan od najvećih festivala folklora "Licidersko srce", pod sloganom "Zagrli tradiciju - oseti srce"!

Na manifestaciji učestvuje 1200 učesnika, dece, iz 15 zemalja regiona. Festivalska dešavanja organizovana su u Užicu, Zlatiboru i Višegradu, počevši od 15. do 19. avgusta.

Jubilarni festival organizuje Udruženje građana "Era", a pored dečijih ansabala, iz organizacionog odbora, najavili su i druge sadržaje.

"Grad Užice, kao domaćin i suorganizator festivala će uvek biti tu da pruži podršku manifestacijama koje šalju najlepšu sliku raspevane i razigrane mladosti iz grada na Đetinji", rekao je Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnice Užica.

"Licidersko srce" tradicionalno je počelo defileom učesnika od Narodnog muzeja do Trga partizana, gde je i svečano otvoren festival.

(Telegraf.rs/B. Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA