≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren Kontakt festival u Jugoslovenskoj kinoteci: Cilj događaja je informisanje i umrežavanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavni nastup večeri održaće se u 21 čas na drugoj lokaciji, u Domu omladine, gde će publika dočekati nastup Neno Belan & Fiumens

  • 0
Otvaranje "Kontakt festivala" FOTO: Vladimir Branković

"Kontakt konferencija i festival" otvoren je ceremonijom u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici.

Na otvaranju, koje je počelo u podne, bile su prisutne istaknute ličnosti iz umetničkog i novinarskog sveta, a govorli su Tomislav Grujić (RS), Clare Sears (British Council, UK), Ivan Ilić (Udruženje jazz i rock muzičara, RS), Momčilo Moma Rajin (muzički kritičar i istoričar umetnosti, RS) i Jelena Janković Beguš (CEBEF, RS).

Gosti su ukazali na važnost ovog događaja, koji nije samo zabavnog karaktera već i informativnog, a glavni cilj je umrežavanje umetnika iz regiona, kao i promocija mladih umetnika.

Prva panel diskusija na engleskom jeziku, a pod nazivom "The state of regional collaboration and international promotion", održana je pola sata nakon otvaranja.

Predavanje je držalo troje gostiju iz regiona Ante Zvonimir Stamać (We Move Music Croatia, HR), Milan Lučić (British Council, RS), Ognen Stojanoski (Password Production, MK) i prestavnica iz Češke republike Aneta Brejchova (SoundCzech, CZ). Moderator je bila Katarina Epštajn iz Radio televizije Beograd.

U toku panela se vodila diskusija o regionalnoj saradnji. Sagovornici su istakli da je ona sve jača, a da će autori iz zemalja regiona, a i šire, dalje nastaviti da raazvijaju kolaboraciju. U tome pomaže sličnost jezika kojim govore i kulture, a konferencije poput ove doprinose stvaranju boljih i jačih odnosa jer umetnici imaju prilike da se i lično upoznaju, stvore kontakte i dogovore saradnje.

Podsetimo se: "Kontakt konferencija i festival" počintrajaće od četvrtka 21. do nedelje 24. marta. U okviru programa, posetioci će imati prilike da slušaju brojne koncerte, ali i da nešto nauče na brojnim predavanjima i diskusijam.

Večeras ćemo u Dorćol Platzu imati prilike da od 18 časova slušamo "Persefonin vrt" DJa Nemanje Aćimovića, a od 21 čas nas očekuje Daddy G (Massive Attack) DJ Seta.

Glavni nastup večeri održaće se u 21 čas na drugoj lokaciji, u Domu omladine, gde će publika dočekati nastup Neno Belan & Fiumens.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA