≫ 

Novogodišnji Art Market u BIGZ-u: Zavirite u stvaralaštvo naših mladih umetnika

U ponudi će se grafike i crteži malog i srednjeg formata - kolaži, akvareli, japanski street art, grafike

  • 0
Art market Foto: Promo

Ako Vas je oduvek zanimalo gde nastaju umetnička dela i šta se sve dešava u zgradi BIGZ-a, onda je Novogodišnji Art Market događaj koji će Vam privući pažnju, posebno ako još niste smislili novogodišnje ili božićne poklone. Jednodnevna izložba Novogodišnji art market biće otvorena u subotu 28. decembra, sa početkom od 20 časova, u studiju mladih akademskih slikara u zgradi BIGZ-a na šestom spratu. Ujedno, to će biti i prilika da se po prvi put zaviri u njihov radni prostor.

Umetnici koji će izlagati su Nina Puhar, Nebojša Hikaru, Živana Mijailović, Dimitrije Turudić, Jovana Jovanović, Luka Jendrišek, Sanja Momčilović, Marija Stanković, Strahinja Simić, Milena Kulić, Olga Đelošević, Andrea Moračanin i Katerina Bošković.

Svima njima ovo je prvi put da samoinicijativno i samostalno organizuju prodajnu izložbu, a kako su već krenuli da grade svoje umetničke karijere u zemlji i u inostranstvu, umetnici se uzdaju da će kroz nekoliko godina njihova imena biti više nego poznata, a dela više nego prepoznatljiva.

Radovi koji će se naći u ponudi biće grafike i crteži malog i srednjeg formata - kolaži, akvareli, japanski street art, grafike. Većina izlagača su svršeni studenti Likovne akademije Univerziteta umetnosti u Beogradu, sa smerova slikartvo i grafika, dok su pojedini na završnim godinama studija. Učestovali su u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Ovo je ujedno i doprinos promociji lokalne likovne scene umetnika mlađe generacije, ali i nezavisnog tržišta umetnina.

U okviru izložbe muziku će puštati DJ Nevena Jeremić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA