• 0

Virtuelna tura kroz izložbu o Meštroviću u Narodnom muzeju: Pogledajte svih 40 velelepnih skulptura

Ham je napomenula da je ovo tek početak virtuelnih vođenja kroz riznicu Narodnog muzeja u Beogradu...

  • 0
Meštrović izložba

Foto: Mateja Beljan

Virtuelna tura kroz izložbu "Ivan Meštrović (1883 - 1962)" dostupna je svima od danas na sajtu Narodnog muzeja u Beogradu, kazala je Lidija Ham, kustos ove institucije.

Ham je napomenula da je to tek početak virtuelnih vođenja kroz riznicu Narodnog muzeja u Beogradu.

Meštrović izložba

Foto: Mateja Beljan

- Namera nam je da u narednom periodu u specifičnim uslovima suzbijanja zaraze korana virusom predstavimo građanima različite izložbe kroz virtuelna vođenja. Preko sajta Narodnog muzeja građani će moći da vide različite izložbe koje su postavljane u našoj instituciji kulture i na taj način oplemee vreme koje provode kod kuće - istakla je Ham.

Postavka izložba koju je činilo četrdeset skulptura najistaknutijeg jugoslovanskog vajara otvorena je 17. decembra u Narodnom muzeju. Sve skulpture koje bile su izložene u Velikoj galeriji na drugom spratu centralnog muzejskog zdanja od danas su dostupne posetiocima sajta Narodnog muzeja.

Sve skulpture koje su činile izložbu potiču iz kolekcije Narodnog muzeja u kojem se čuva ukupno osamdeset radova Ivana Meštrovića, vajara čija je umetnička slava daleko prevazišla granice Jugoslavije, osnovane 1918. godine kao državne zajednice Srba, Hrvata i Slovenaca.

U Muzeju savremene umetnosti kazali su Tanjugu da na njihovom sajtu nema virtuelnih tura.

Meštrović izložba

Foto: Mateja Beljan

- Mi smo bili u fazi pripreme nove izložbe, ali su vanredne okolnosti prekinule taj proces. Kada ponovo budemo imali postavku u našem muzeju organizovaćemo i virtuelne turu kroz tu izložbu - izjavili su za Tanjug iz Službe za odnose sa javnošću u Muzeju savremene umetnosti.

Meštrović izložba

Foto: Mateja Beljan

(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima